Seksscènes baanbrekend gemonteerd in Nymphomaniac

Mymphomaniac
Voor een filmproducent is het meest ideaal wanneer acteurs zoveel mogelijk scènes ook echt zelf kunnen spelen. Toch lukt dat lang niet altijd, bijvoorbeeld omdat een scène voor acteurs te gevaarlijk of ingewikkeld kan zijn. Of omdat acteurs principieel weigeren om bepaalde scènes te spelen. Dan komt een stuntacteur of een zogeheten body double goed van pas.

In de film Nymphomaniac die in december zal uitkomen, doet een nymfomane vrouw haar volledige seksleven vanaf haar tienerjaren uit de doeken tegenover een man die haar gered heeft na een mishandeling. De Deense regiseur Lars von Trier wil het verhaal zo realistisch mogelijk vastleggen en dat geldt dus ook de harde seksscènes.

Aangezien de seksscènes worden gespeeld door de echte acteurs die doen alsof ze seks hebben, kun je dus nooit eens lekker “inzoomen” op die gebieden waar het feitelijke werk gebeurt. Daarom worden bij de montage alle beelden onder de gordel vervangen door beelden van pornoacteurs die hun hand niet omdraaien voor the real hardcore deal met een camaralens ingezoomd op je edele delen.

De wijze waarop de montage plaatsvindt zou nog redelijk experimenteel zijn, maar tegelijkertijd baanbrekend en nog niet eerder op deze manier vertoond, zo lezen we op Hollywoordreporter. Wat dit precies betekent zullen we moeten afwachten, maar mijn interesse is gewekt. De cast bestaat o.a. uit acteurs als Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf and Uma Thurman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *