Selfie-plaag treft Tour de France

Selfie-plaag treft Tour de France
Wielrenners worden meer en meer geconfronteerd met toeschouwers die zichzelf ten koste van alles op de foto willen zetten met het peloton, dat doorgaans met een gangetje van 50 km/u langs rijdt. Een recept voor ongelukken.

Rijen dik staat het wielrenpubliek al dagen de renners aan te moedigen. Dat het publiek dicht op de renners staat is onlosmakelijk met de Tour is verbonden. In het verleden heeft dit geregeld tot hachelijke situaties geleidt, waarbij eencelligen met hun foto-apparatuur té dicht bij of helemaal op de weg stonden, met pijnlijke botsingen tot gevolg.

Dit jaar is er echter een compleet nieuwe plaag aan fotoschietende ‘fans’ bijgekomen, namelijk de selfiemakers. In de eerste dagen van de Tour is het diverse renners al opgevallen dat het selfie-fenomeen ook bij de wielerwedstrijd populair is. En dat gaat nog een probleem worden, want de makers van deze überhippe fotootjes staan namelijk met hun rug naar het aanstormende peloton toe.

Geraint Thomas van Team Sky noemde het al “the new pain in the arse.”. Tegen de BBC zegt hij: “The worst thing is when people have got their back to the peloton taking selfies. There were a few. They don’t see us coming, they’re stood in the road and it’s dodgy. If you want to do that, stand on a wall or something.”

Tejay van Garderen van BMC heeft er ook weinig begrip voor:
Selfie-plaag treft Tour de France

Maastrichtenaar Tom Dumoulin laat weten dat het qua publiek dat dicht op de weg staat wel iets minder mag:
Selfie-plaag treft Tour de France

Zo moet het dus niet:
Selfie-plaag treft Tour de France

Dit lijkt ons ook een redelijke garantie voor een stuur in je ribbenkast:
Selfie-plaag treft Tour de France

De organisatie van de Tour waarschuwt er zelf ook voor op Twitter, met een foto van een ‘fan’ die een foto neemt, waarna een botsing met een renner volgde.
Selfie-plaag treft Tour de France

De renners die niet van foto’s en selfies gediend zijn, laten dat regelmatig merken. Met effectieve schouderbeuken of door camera’s uit handen te tikken.

Selfie-plaag treft Tour de France

Lees ook: vijf apps om de Tour de France mee te volgen.

Nog geen reacties

  1. echte wielerterroristen zijn het, zo een toestel kost al gauw 500 euro, het is niet omdat zij dik betaald worden voor hun hobby uit te oefenen dat de fan het moet bekopen, wat zouden ze doen als het geen volk meer trekt…

    • @Jantje_555: hahaha, oke de omgedraaide wereld. Vraag je je toch af waarmee ze €500 bij elkaar hebben verdiend, want genoeg verstand om afstand te bewaren hebben ze niet.

  2. Ik zeg; zet een airsoft geweer op die fietsen, iedereen die in de weg staat krijgt kogels voor de schenen. Je zal zien dar er niemand in de weg staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *