Selfies nu ook geassocieerd met psychische aandoening

Burka selfie
Heb jij ook een oncontroleerbare drang om steeds selfies te maken? Dan hebben we nieuws voor je.

Volgens de American Psychiatric Association (APA) is het goed mogelijk dat je dan aan selfitis lijdt. We maken al jaren selfies met onze camera of telefoon maar omdat het woord selfie nu ook echt een begrip is geworden kan er ook een ziekte aan gekoppeld worden.

De ziekte wordt onderverdeeld in drie groepen. Als je jezelf hier in herkent zou het maar zo kunnen zijn dat je selfitis hebt. In de eerste categorie maak je drie foto’s van jezelf maar post je deze niet perse online. In de tweede categorie oftewel acute selfitis maak je ook drie foto’s maar plaats je ze direct op social media zoals Instagram en Facebook.

Dan is er ook nog chronische selfitis waarbij je minimaal zes keer per dag selfies moet maken en deze direct deelt met iedereen. Volgens de APA maak je selfies om je onzekerheid te verbergen of om een soort van gebrek aan intimiteit te compenseren. (via: Health India)

Nu is natuurlijk de vraag of jij jezelf of één van je vrienden herkent in deze situaties. Laat het ons weten in de comments.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *