Sennheiser brengt het stadiongeluid naar je huiskamer

Sennheiser brengt het stadiongeluid naar je huiskamer
Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe het geluid van een vrije trap bij jou in je huiskamer terecht komt?

Naast het commentaar tijdens het WK kan je ook het publiek in de stadions horen en het geluid van de trap tegen een bal. Vooral tijdens een vrije trap of wanneer de keeper een doeltrap neemt. Sennheiser laat dan ook in een persbericht weten dat er in totaal bijna 700 draadloze en bedrade microfoons worden gebruikt verdeeld over de stadions in Brazilië.

Speciaal voor dit evenement maakt het productiehuis Host Broadcast Services (HBS) gebruik van de Esfera twee-kanaals surround microfoons. Hiervan hebben ze er 36 in gebruik die zijn verdeeld over de 12 stadions. Deze microfoons werken samen met twee processoren die het geluid in real-time 5.1 surround doorgeven. De Esfera microfoons worden vooral gebruikt om de sfeer en de geluiden van het publiek in het stadion op te nemen.

Dan heeft HBS ook nog eens in totaal zo’n 300 zogeheten shotgun microfoons rondom het veld staan. Deze shotgun microfoons vangen het geluid op vanuit verschillende hoeken. Zo zijn er een paar geplaatst achter de goal, langs de lijn en op andere plekke in het stadion. Deze verschillen ook weer in techniek, zo zijn er juist microfoons die geluiden van dichtbij oppakken of juist die geluiden midden op het veld kunnen waarnemen.

Dat sommige lijnrechters nogal eens ruzie hebben met de microfoons blijkt wel uit onderstaande video. Maar buiten dat lijkt het dankzij de vele microfoons in en rond het stadion net alsof je erbij bent. Van al deze techniek profiteer je het meest als je een goed geluidssysteem bij je televisie hebt. Zo zal je de trap tegen een bal in een kroeg niet zo snel horen.

[gv data=”hBv6n_NLNvk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *