Sharp maakt smartphonescherm scherper dan ooit tevoren

Sharp IGZO 736 ppi LCD scherm
De Japanse LCD fabrikant Sharp doet zijn naam eer aan en presenteert een LCD scherm met een nog niet eerder vertoonde hoge pixeldichtheid voor gebruik in compacte smartphones.

Het is Sharp gelukt om een 4,1 inch scherm een resolutie van 2560×1600 pixels mee te geven. Ter vergelijking: het net iets kleinere 4 inch scherm in de iPhone 5 heeft een resolutie van 1136×640 pikels.

Het nieuwe display heeft een dichtheid van 736 pixels per inch. Bij de iPhone 5 is dit 326 ppi, bij de Samsung Galaxy S5 432 ppi en de LG G3 spant vooralsnog de kroon met 534 ppi in een 5,5 inch scherm.

Nuttig?

Het zal echter nog tot minstens 2016 duren voordat dit nieuwe IGZO-LCD scherm in de eerste smartphones zal verschijnen. Hier op de redactie vragen we ons af of zo’n superhoge resolutie erg nuttig is op relatief kleine schermen. Kunnen onze ogen het verschil nog wel waarnemen? (via: nikkeibp)

Nog geen reacties

  1. zelf in bezit van lg G3 deze telefoon zeker heel helder en scherpe display met utlra HD filmpjes die in 4 k af kunnen spellen zijn echt super kwaliteit en als je zelf filmt in 4k ook . Maar bij normaal gebruik zie je echt niet het verschil met bijvoorbeeld een Z2. dus weet niet of nog meer pixels echt wel toe gevoegde waarde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *