Shazam gaat naast muziek ook objecten herkennen

Shazam-update
Shazam gebruiken we nu vooral om een nummer te herkennen dat we horen tijdens het stappen, maar daar komt binnenkort verandering in. Een update moet van de herkenningsapp meer maken dan een muziekhulpje.

De makers van Shazam hebben namelijk grote plannen voor de app. Een toekomstige update moet het mogelijk maken om de ingrediënten en calorieën vanaf een doos met ontbijtgranen te ontdekken, en door een hoesje van een film te scannen kun je direct de digitale soundtrack beluisteren en aanschaffen.

Hiervoor heeft de app naast je microfoon ook je camera nodig. De app zal dus een nieuwe interface krijgen, waarbij het simpele design met de grote Shazam-knop plaats moet maken voor het beeld van je camera.

CEO Rich Riley vertelde Reuters dat de grote blauwe knop echter gewoon centraal blijft staan, maar “tot veel meer in staat is”. De muziek-app heeft 100 miljoen gebruikers, en werkt samen met streamingdiensten om de muziek die mensen zoeken direct aan te kunnen bieden. Het is dus niet zo’n gek idee om deze functionaliteit uit te breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *