Sheep Marketplace is down na Bitcoin diefstal

Sheep marketplace
Sheep Marketplace was de vervanger van Silk Road maar is inmiddels gesloten na de diefstal van duizenden bitcoins.

De website Sheep Marketplace is alleen via het tor-netwerk bereikbaar en werd opgericht kort nadat Silk Road offline ging. Inmiddels is de schapensite ook offline, inclusief een melding van de eigenaar. Deze claimt dat ze bestolen zijn door een dealer/verkoper (Ebook101), die een bug heeft misbruikt. Er zouden daarbij 5400 bitcoins buitgemaakt zijn, welke ongeveer 5,5 miljoen dollar waard zijn.

Er gaan echter andere verhalen, zo zou de eigenaar zelf een oplichter zijn. Hij zou 40.000 bitcoins hebben verduisterd, goed voor ruim 40 miljoen dollar. Dat zou blijken uit een transactie vanaf de bitcoin-portemonnee die gelinkt wordt aan Sheep Marketplace. Eerst moedigde men aan om via de site met bitcoins te betalen, maar later bleek het niet meer mogelijk om geld uit de bitcoin-portemonnee te halen. Toen kwam meteen al het vermoeden dat het om oplichting ging.

Er zijn genoeg van dit soort scams op internet, dus ook met bitcoins. Al zal dit verhaal de geloofwaardigheid van bitcoins geen goed doen.

2 reacties

  1. Volgens mij is dit de achilleshiel van de bitcoin: diefstal is te makkelijk en de daders komen ermee weg.

    Als je aangifte doet van gestolen bitcoins (zeg in NL) en het is geen wettig betaalmiddel. Is het dan wel een misdrijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *