Signal is dé app voor als je veilig wilt communiceren

Auteur: , 2 Reacties
Signal is dé app voor als je veilig wilt communiceren

Als je 100% veilig wilt communiceren, dan zijn WhatsApp of Telegram prima apps die in de buurt komen, maar ze leggen het af tegen Signal. Het programmaatje waar Edward Snowden veelvuldig gebruik van maakt.

Open Whisper Systems, het bedrijf achter Signal, had al enige tijd een versie voor de iPhone. Android-gebruikers waren aangewezen op de apps TextSecure voor berichten en RedPhone voor beveiligde telefoongesprekken. Op hun blog laat de ontwikkelaar weten dat beide apps nu opgaan in Signal voor Android.

Goed nieuws, want de chatapp is in tegenstelling tot WhatsApp volledig open-source en maakt gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij verzonden berichten worden versleuteld en alleen door de ontvanger te lezen zijn. Door gebruik te maken van TextSecureprotocol kunnen oudere berichten niet worden gekraakt, mocht iemand in het bezit komen van de sleutel. Ook bellen gaat via een versleutelde verbinding.

En #1 target van de NSA/FBI/GCHQ Edward Snowden gebruikt hem ook, wat toch wel wat zegt over de app.

De app is HIER te downloaden.2 reacties

En afhankelijk van Google Play services. Ondanks dat dit bij de ontwikkelaars al jaren als bug geregistreerd staat. Ironisch dat een chatapp met de focus op privacy, de gebruikers niet respecteren die ook privacy binnen hun OS willen.

Hoe je het ook wendt of keert, het is natuurlijk absurd dat een messenger die als unieke verkoopspunt privacy heeft, het (officieel althans) verplicht om Google Cloud Messaging op je toestel te hebben. Eigenlijk is het totaal niet logisch. Ook al hoef je geen Google-account aan te maken, je bent wel verplicht de Cloud Serivce op je telefoon te draaien. Spyware waarvan je niet kan inschatten wat het allemaal doet, omdat het grotendeels closed source is.

Maargoed, dit is al een stuk beter dan het door de KGB/FSB gefinancierde Telegram van de supercreep Durov.
@Erwin:
“En #1 target van de NSA/FBI/GCHQ Edward Snowden gebruikt hem ook, wat toch wel wat zegt over de app.”

Wie bang is voor deze clubjes, kan beter dezelfde communicatie middelen gebruiken als die clubjes. Ze kunnen waarschijnlijk tappen als de beste, maar zorgen er ook netzogoed voor dat het heel moeilijk is voor conculega’s om henzelf te tappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).