Simpel en snel betalen met een scan van je bloedvaten

Quixter hand scan
Wanneer je in één keer je pincode correct intoetst, is pinnen doorgaans een stuk sneller dan contant afrekenen. Toch gaat het de Zweedse student Frederik Leifland niet snel genoeg en hij bedacht een alternatief.

Met de startup Quixter die hij oprichtte, wil de Zweed ons laten betalen door middel van een scan van je handpalm in combinatie met de laatste vier cijfers van je telefoonnummer. De scanner herkent de structuur van je bloedvaten die net als een vingerafdruk voor ieder mens uniek zijn.

Bloedvaten in je hand

Feitelijk heb je de laatste vier cijfers van je telefoonnummer niet nodig om je te identificeren. Dit is om ervoor te zorgen dat mensen tijdens het intypen van de cijfers gedwongen worden naar het display. Op die manier zie je welk bedrag je afrekent voordat je je hand op de scanner legt. Afrekenen duurt op deze manier niet langer dan 5 seconden en je hoeft dus niets op zak te hebben.

Het systeem wordt momenteel op 15 plaatsen door 1600 gebruikers getest op de campus van de Zweedse Universiteit van Lund. Het uiteindelijke doel van de startup is om het systeem geïntroduceerd te krijgen bij het grote publiek. Of dit gaat lukken is de vraag. Je zou allereerst kunnen discussiëren of dit echt zoveel sneller is. En bovendien kunnen we al contactloos pinnen. Een ander innovatief project dat we eerder zagen is afrekenen met de structuur van je hoofd.

[gv data=”s1fJLZAtD2Q”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *