Simracer neemt het op tegen Verstappen en Norris

Wrong
YouTuber Jimmy Broadbent mocht racen met Max Verstappen en Lando Norris.

De ‘wedstrijd’ werd gespeeld met de online racesimulator iRacing. We wisten al dat max deze game gebruikt om te oefenen, inclusief een hele Playseat installatie. Ook Lando Norris heeft duidelijk ervaring met de game en start vanaf de 2e positie. Lando zal vanaf volgend jaar voor het eerst starten in de Formule 1, bij het team van McLaren.

Tevens zien we een aantal (bekende) Nederlandse namen in beeld, zoals Atze Kerkhof, Rudy van Buren en Maarten van Lozenoord. Rudy van Buren, die de WFG competitie van McLaren heeft gewonnen, staat inmiddels onder contract bij McLaren als simulatorcoureur. In de kwalificatie van de race staat ie zelfs een tijdje boven MV33.

Weten hoe onze Youtuber het ervan af brengt tegen de professionele F1-coureurs? Check de video hieronder:

[gv data=”32a-MHsD5nc”][/gv]

Grappige omschrijving onder de video trouwens: “”I PASSED MAX VERSTAPPEN” (and murdered Lando Noris)”

Meer lezen? Check ook deze 11 verslavende racegames.

Nog geen reacties

    • @gove: youtube res is gewoon 1080p, teruggerenderd van 1440p. Graphics van het spel zijn enigzins gedateerd vergeleken met de meest recente sim titels, maar qua handling en competities zijn er weinig spellen die eraan toppen.

    • @gove: iRacing is de sim in kwestie, een op 2008 gebaseerde graphics engine. Is dus redelijk gedateerd. Desalniettemin is iRacing nog steeds de benchmark als het gaat om de kwaliteit van de physics, de features en de algemene kwaliteit van het racen. Op iRacing heb je relatief weinig mensen die het doen om anderen van de baan te beuken, daar dit direct race eindigende schade veroorzaakt en daarmee je virtuele penis een kopje kleiner wordt gemaakt. TL:DR ja het is niet moeder’s schoonste, maar wel de beste.

        • @peug206: qua physics zitten ze redelijk gelijk inderdaad maar Kunos Simulazione faalt op het gebied van features. In AC is het een grote pestbende op online gebied waar de opties gigantisch gelimiteerd zijn mbt endurance racing en veranderende baan condities. In AC:C is dat nog in ontwikkeling maar als je het hebt over communities die league racing organiseren zal naar alle waarschijnlijkheid AC:C niet voldoende ondersteuning daarvoor hebben. iRacing heeft dat alles wel. Zeer uitgebreide physics, dynamische baan condities en volledige 24 uurs race ondersteuning met rijderswissels en dag/nacht transities. iRacing heeft ook verreweg de meest serieuze spelers waardoor de kwaliteit van racen volwassen en van hoog niveau is, mits je zelf een potje kan sturen.

  1. Wel tof, ik heb zelf ook iRacing maar het is lang geleden.
    Heb daar destijds meerdere malen geraced met Dale Earnhardt jr in de specracer op en latemodel volgens mij.
    En nog een keer met Greger Huttu.

    Dat comment hierboven over de graphics boeit echt niet, de graphics zijn best goed.
    De handling etc zijn echt super waarschijnlijk het beste beter dan ieder normaal racespel.
    En de mensen waarmee je raced zijn leuk, mensen communiceren erg leuk vooral in de oval races.
    Echt veel volwassen leuke mensen en gepassioneerde liefhebbers, niet vergelijkbaar met een normale ‘gaming community’ met een hoop kids.

  2. “Tevens zien we een aantal (bekende) Nederlandse namen in beeld, zoals Atze Kerkhof, Rudy van Buren en Maarten van Lozenoord. ” ik heb waarschijnlijk onder een steen geleefd, maar ik heb echt geen idee over wie je het hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *