Simracer neemt het op tegen Verstappen en Norris

Auteur: , 21 Reacties
Wrong

YouTuber Jimmy Broadbent mocht racen met Max Verstappen en Lando Norris.

De ‘wedstrijd’ werd gespeeld met de online racesimulator iRacing. We wisten al dat max deze game gebruikt om te oefenen, inclusief een hele Playseat installatie. Ook Lando Norris heeft duidelijk ervaring met de game en start vanaf de 2e positie. Lando zal vanaf volgend jaar voor het eerst starten in de Formule 1, bij het team van McLaren.

Tevens zien we een aantal (bekende) Nederlandse namen in beeld, zoals Atze Kerkhof, Rudy van Buren en Maarten van Lozenoord. Rudy van Buren, die de WFG competitie van McLaren heeft gewonnen, staat inmiddels onder contract bij McLaren als simulatorcoureur. In de kwalificatie van de race staat ie zelfs een tijdje boven MV33.

Weten hoe onze Youtuber het ervan af brengt tegen de professionele F1-coureurs? Check de video hieronder:

Grappige omschrijving onder de video trouwens: “”I PASSED MAX VERSTAPPEN” (and murdered Lando Noris)”

Meer lezen? Check ook deze 11 verslavende racegames.21 reacties

zit hier een ps2 achter ofzo, bagger kwaliteit
@gove: grafisch niet de sterkste “game”, maar in dit geval gaat het om de physics die dus wel erg goed zijn
@gove: youtube res is gewoon 1080p, teruggerenderd van 1440p. Graphics van het spel zijn enigzins gedateerd vergeleken met de meest recente sim titels, maar qua handling en competities zijn er weinig spellen die eraan toppen.
@gove: iRacing is de sim in kwestie, een op 2008 gebaseerde graphics engine. Is dus redelijk gedateerd. Desalniettemin is iRacing nog steeds de benchmark als het gaat om de kwaliteit van de physics, de features en de algemene kwaliteit van het racen. Op iRacing heb je relatief weinig mensen die het doen om anderen van de baan te beuken, daar dit direct race eindigende schade veroorzaakt en daarmee je virtuele penis een kopje kleiner wordt gemaakt. TL:DR ja het is niet moeder’s schoonste, maar wel de beste.
@c4seum: benchmark zou ik niet meer zeggen, zowel AC als ASC zijn beter imho. (Al zit de laatste nog in bèta access)
@peug206: qua physics zitten ze redelijk gelijk inderdaad maar Kunos Simulazione faalt op het gebied van features. In AC is het een grote pestbende op online gebied waar de opties gigantisch gelimiteerd zijn mbt endurance racing en veranderende baan condities. In AC:C is dat nog in ontwikkeling maar als je het hebt over communities die league racing organiseren zal naar alle waarschijnlijkheid AC:C niet voldoende ondersteuning daarvoor hebben. iRacing heeft dat alles wel. Zeer uitgebreide physics, dynamische baan condities en volledige 24 uurs race ondersteuning met rijderswissels en dag/nacht transities. iRacing heeft ook verreweg de meest serieuze spelers waardoor de kwaliteit van racen volwassen en van hoog niveau is, mits je zelf een potje kan sturen.
@c4seum: Dat laatste dus is gewoon de reden waarom iracing altijd veruit het beste en leukste was.
Deze youtuber rijdt regelmatig tegen Lando Norris… en Nicki Thiim (gt3) en meer (on)bekende racers…
@peug206: Ik ook (geen flex). Ik kom Nando Lorris regelmatig tegen. Vreselijk figuur echt walgelijk. Hoe hij z’n hoofd in een plooi kan houden als hij de Internationale media te woord staat is mij een raadsel.
@c4seum: goed verhaal, gaan we helemaal niks mee doen.
Wel tof, ik heb zelf ook iRacing maar het is lang geleden.
Heb daar destijds meerdere malen geraced met Dale Earnhardt jr in de specracer op en latemodel volgens mij.
En nog een keer met Greger Huttu.

Dat comment hierboven over de graphics boeit echt niet, de graphics zijn best goed.
De handling etc zijn echt super waarschijnlijk het beste beter dan ieder normaal racespel.
En de mensen waarmee je raced zijn leuk, mensen communiceren erg leuk vooral in de oval races.
Echt veel volwassen leuke mensen en gepassioneerde liefhebbers, niet vergelijkbaar met een normale ‘gaming community’ met een hoop kids.
@kurtb: http://uatrl.com/iracing/road_top_080808.jpg
Een indicatie van hoe goed die Greger Huttu een tijd lang was, hij was echt overduidelijk no contest veruit de beste simracer die er was.
@kurtb: die heeft ook in een echte formula auto gezeten toch? Staat me bij dat daar nog een episode over is gemaakt ergens…
“Tevens zien we een aantal (bekende) Nederlandse namen in beeld, zoals Atze Kerkhof, Rudy van Buren en Maarten van Lozenoord. ” ik heb waarschijnlijk onder een steen geleefd, maar ik heb echt geen idee over wie je het hebt.
@henk_he: rudy van buuren heeft de mclaren academy gewonnen en is komenteel de sim tester van mclaren.
@peug206: dan moet je wel diep in de F1 materie zitten, waarschijnlijk dat @edge hem wel kent.
@ikleesookoverautos: Ja, klopt, ik ken hem. Wel tof, wat hij bereikt heeft met simracen. Mag nu regelmatig bij McLaren in de simulator instappen en mocht op Goodwood een demo doen in de McLaren M23 waarmee Fittipaldi in ’74 kampioen werd
No Punterino Maxo!
@piquet1986: geweldig, ik kijk de video’s van Jimmer op YouTube graag :)
@griffendahl: ik ook! Mooie kerel, hij komt er wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).