Siri helpt je toffe muziek te luisteren

Handig
Een aankomende update maakt Siri een uitstekende hulp voor Spotify-gebruikers.

Siri komt binnenkort met een handige functie die wellicht al eerder naar de slimme assistent van Apple had moeten komen: de mogelijkheid om de assistent met Spotify samen te laten werken. Siri krijgt binnenkort controle over de populaire muziekdienst.

De nieuwe functie van Siri is nu in beta, zo meldt TheVerge. Als onderdeel van het nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS 13.1, test het miljardenbedrijf de implementatie van Spotify in Siri’s handboek. Straks kun je Siri dus vragen om muziek, albums en afspeellijsten via Spotify af te spelen.

Momenteel werkt de functie alleen op iPhones en dus indirect via AirPods. Het is nog niet bekend of Siri de functie ook krijgt op de Apple Watch en nog belangrijker, op de HomePod. Het wordt daarentegen wel tijd dat je via Apple’s speaker ook Spotify-verzoekjes in kan dienen.

Zoals gezegd is de functie nog in beta en het is dan ook nog niet bekend wanneer de functie officieel uitgerold gaat worden. Het is wel al een klein wonder dat Apple een dergelijke functie in combinatie met Spotify uitbrengt, want de relatie tussen de twee miljardenbedrijven is al jaren een beetje twijfelachtig. Recentelijk werd bijvoorbeeld nog bekend hoe erg (onder andere) Spotify in de App Store-zoekresultaten naar beneden schoof en eigen apps bovenaan zette. Daarover lees je hier alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *