Siri in het Nederlands is in aantocht

Siri in het Nederlands is in aantocht
Dat blijkt in ieder geval uit een vacature die is vrijgekomen bij Apple.

Zij zijn namelijk op zoek naar een Siri Language Engineer die vloeiend Nederlands spreekt. De vacature werd opgemerkt door de iPhoneclub. In de vacature staat beschreven waar Apple naar op zoek is. Zo moet in je portfolio onder andere staan dat je al verstand hebt van coderen en bekend bent met Java, Perl en shell-scripting. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je zelfstandig kan werken en dat je gewend bent aan het onder druk werken.

In de vacature wordt niet gesproken over een mogelijke deadline voor de Nederlandse vertaling van Siri. Tijdens de presentatie van iOS 8 tijdens de WWDC 2014 werd aangekondigd dat Siri ondersteuning zou krijgen voor 20 talen. Nederlands zat er op dat moment nog niet bij. Het krijgt wel een Nederlandse dicteerfunctie, maar je kan Siri dus nog steeds geen vragen in het Nederlands stellen.

Of dit nu alsnog wordt geïntroduceerd voor iOS 8 na deze vrijgekomen vacature is niet bekend. Mocht dat wel het geval dan moet de vertaling wel heel snel gebeuren aangezien iOS 8 op de iPhone 6 voor het eerst zal worden gebruikt. Dit nieuwe vlaggenschip van Apple zal al in september worden gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *