Skully maakt helm met GPS en achteruitkijkcamera

GPS in je helm
Tegenwoordig de koekblikkers steeds meer in hun auto’s. Ze kunnen bellen, ze kunnen zien hoe ze moeten rijden, noem maar op. Waarom zouden wij tweewielers daar ontzegt worden?

De Amerikaanse fabrikant Skully dacht daar precies zo over. Normaal gesproken is het volgen van GPS-instructies op de motor een heel gedoe met snoertjes en oordopjes die nooit lekker zitten. Maar met deze helm wordt er een klein schermpje aan de binnenkant van je vizier geprojecteerd, en zit de GPS ingebouwd.

De helm draait een aangepaste versie van Android, en is een soort van mobiele telefoon in een raar jasje. Er is dus ook Bluetooth aanwezig zodat je onderweg nog wat dikke beats kan droppen (Tip van Tommie: AC/DC) van je mobiel af, die je via een ingebouwde microfoon ook kan bedienen met je stem. Ook zit er achterop de botsmuts een klein cameraatje zodat je een virtuele achteruitkijkspiegel hebt. Daarmee claimt de fabrikant dat je bijna 360 graden om je heen kan kijken zonder je hoofd te draaien.

Skully helm

Alles wat de veiligheid van onze tweewielers beter maakt is welkom, maar persoonlijk vraag ik me af in hoeverre zo’n klein schermpje buiten je blikveld afleidt van het verkeer. Daar staat tegenover dat het een stuk veiliger is om van tevoren te weten hoe je moet rijden. Je kan dan alvast op de juiste baan kan invoegen, dat scheelt dan wel weer.

Momenteel is de helm nog in de prototypefase. Het is dus ook niet bekend of en wanneer deze uit komt, om maar te zwijgen van prijzen. Goedkoop zal het helaas niet zijn, vrezen we.

3 reacties

  1. Dit is echt één van die producten waarvan je over 10 jaar zegt: ‘Echt?! Zónder achteruitkijk spiegel?? En met oordopjes in je oor?’ Goede innovatie.

    • @SCscreamGT2: ik heb een bluetooth headsetje van 140 euro dat al prima kan bellen en muziek kan draaien. genoeg helmen hebben dat al ingebouwd.

      die camera is dan wel weer handig. ik merk vooral op 4-5 baans snelwegen waar het erg druk is in de spits dat het overzicht soms een beetje zoek raakt als je op de motor in de spits rijdt.. dus het kan best wel wat toevoegen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *