Skydio voorkomt dat je drone ooit nog ergens tegenaan botst

Skydio komt met nieuwe software voor dronesWacht nog heel even met het aanschaffen van een drone. Skydio is namelijk druk bezig met het ontwikkelen van software waardoor je nooit meer ongelukken krijgt.

Skydio wil gebruik maken van de camera van de drone, die in combinatie met de software grotendeels zelfstandig moet kunnen vliegen en objecten vermijdt. Daar is blijkbaar een markt voor, want volgens Techcrunch heeft het bedrijf drie miljoen dollar ontvangen van verschillende investeerders. Skydio gaat dat geld gebruiken om de software verder te ontwikkelen.

Het grootste voordeel van de software is de afstandsherkenning, zodat drones beter kunnen inschatten hoe dicht ze bij gebouwen of obstakels vliegen. Hierdoor hoeft de gebruiker alleen nog maar een begin- en eindpunt in te geven en vliegt de drone er zonder moeite zelf heen. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn om jezelf te laten volgen door je drone.

Skydio heeft laten weten zich enkel bezig te willen houden met het ontwikkelen van software en een klein stukje hardware. We hoeven dus geen complete drones van dit bedrijf te verwachten. Mocht je daar wel naar op zoek zijn, dan doe je er goed aan eens te kijken naar de Duitse Asctec-drone.

[gv data=”NX8lOLXh2o”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Weer een stukje dichter bij volledig autonome systemen. Over vijf jaar een vliegende drone boven elke zelfstandig rijdende auto om mee te helpen de weg in de gaten te houden. Over twintig jaar een wegennetdekkend netwerk van zelfstandige drones die elke beweging gadeslaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *