Skype gaat geïntegreerd worden in Outlook.com

Skype in Outlook.com
Gaat Microsoft eindelijk verstandig worden? Het lijkt er wel op. Ze hebben namelijk aangekondigd dat Skype geïntegreerd gaat worden in Outlook.com (voorheen Hotmail/Live Mail). Je kan straks dus gewoon Skypen vanuit je browser en je hebt daarbij géén extra software meer nodig. Een verademing.

Toevallig moest ik de laatste maanden een aantal keer gebruik maken van Skype en toen viel het mij op hoe brak dat programma eigenlijk was. Een stuk software installeren om met iemand te kunnen praten, nogal achterhaald in deze moderne tijden. En dan werkte het vaak ook nog eens belabberd.

Op dit moment wordt de nieuwe functie uitgerold in het Verenigd Koninkrijk en de komende weken krijgen ook de VS en Duitsland deze functie. De rest van de wereld (en dus Nederland) zal komende zomer kunnen beschikken over deze functie.

Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je wel een plug-in voor je browser downloaden. Die plug-in is beschikbaar voor Internet Explorer, Chrome en Safari. Ook is het nodig om je Skype account te koppelen aan je Outlook.com/Hotmail e-mailadres.

Deze stappen zullen ervoor moeten zorgen dat Microsoft/Skype beter de strijd aan kan met de messagingdiensten van Google, Apple en Facebook.

[gv data=”meT0MN_wh0A”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *