Slaat Marvel met Inhumans (eindelijk!) goed de plank mis?

Auteur: , 2 Reacties
Marvel's Inhumans ziet er niet veelbelovend uit

Marvel's (nagenoeg) perfecte CV moet toch een keer besmet raken?

Persoonlijk ben ik zeker een fan van het comic book-filmgenre te noemen. Jazeker, Marvel zette het genre op de kaart en DC Comics is ook goed aan de weg aan het timmeren. De recente trailer van Marvel’s Inhumans suggereert daarentegen dat de koning van het eigentijdse genre de plank nu eens verdomd hard misslaat. Voor mij is dat goed nieuws.

Luister, niks tegen fanboys. Het is immers fantastisch als je dusdanig van een genre, productiemaatschappij, of (zoals ik) van een regisseur kunt genieten, dat alle rationaliteit verloren gaat. Dat neemt niet weg dat Marvel fanboys zo nu en dan een zekere arrogantie uitstralen, gepaard met een zekere onwetendheid over het werk van de uitgever. Toegegeven, Marvel heeft over de jaren nauwelijks slechte producten afgeleverd. Dat terwijl DC Comics meer planken mis slaat dan raak; Uiteraard op The Dark Knight-trilogie na, hè.

Wordt het niet eens tijd dat de eeuwige strijd tussen de rivalen wat eerlijker wordt? Check de onderstaande trailer van Marvel’s Inhumans maar.

De aankomende serie over de zogenoemde ‘Inhumans’ – een supermenselijk ras met superkrachten – mist iets… Misschien heeft het iets te maken met de verschrikkelijke set design. Of zou het iets te maken hebben met de verschrikkelijke design van de personages? Slechte CGI? Slecht acteerwerk? Uitgekauwd concept?

Okay, okay, ik zie de boze comments al aankomen. Natuurlijk is het een trailer, een impressie. Wellicht is het verhaal briljant. Toch begrijp ik niet waarom Marvel überhaupt nóg een superheldenteam wil neerzetten. Na The Avengers, X-Men, Guardians of the Galaxy, Fantastic 4 en The Defenders moet het potverdorie toch wel eens genoeg zijn geweest met alle superteams? Zonde, want Game of Thrones’ Iwan Rheon (Ramsay Bolton) speelt een belangrijke rol terwijl zijn talent wellicht ergens anders beter gebruikt had kunnen worden.

We zullen het zien. In september komen de eerste twee afleveringen van de achtdelige serie naar (selecte) bioscopen en daarna is alles ABC te volgen.2 reacties

Zo wat ik heb begrepen van bezoekers van San Diego Comic Con is de trailer juist dik in orde en is het de volwaardige pilotaflevering die flink tekort schiet. Hoe dan ook, ik check het wel. Ik heb tot nu toe alle films en series van de Marvel Cinematic Universe gevolgd, dus dan moet deze er ook bij voor de volledigheid. En het zijn ook maar 8 afleveringen, dus als het slecht is ben je er sowieso snel weer vanaf.
Ach, Marvel heeft ooit al eens een unieke prestatie neergezet door met de Fantastic Four twéé keer een draak van een film uit te geven… Ik kreeg na het kijken van de trailer vooral het gevoel naar wéér een stel X-men (m/v) te zitten kijken.

Na september dus via ABC te volgen… en voor ons, via de betere torrentboer, vermoed ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).