Slecht nieuws voor Apple: OLED’s van LG branden in

Slecht nieuws voor Apple: OLED's van LG branden in
Lekker dan: staat Apple klaar om miljoenen OLED-schermen af te nemen van LG, blijkt er iets grondig mis met de displays.

Als je een dure iPhone koopt, dan reken je er op z’n minst op dat het apparaat een paar jaar mee kan. Als Apple gaat samenwerken met LG, dan kan dat weleens een probleem worden. ZDnet schrijft dat LG grote problemen heeft met het inbranden van zijn OLED TV’s en dat ook na diverse software-updates nog geen oplossing in zicht lijkt.

De eerste berichten over ingebrande LG OLED-schermen stammen al uit 2015, maar doken ook in de afgelopen jaren regelmatig op. Update na update volgde en andere merken zoals Sony moesten daarin mee, want zij gebruiken ook OLED-panelen van LG. Voorlopig lijkt de conclusie helder: heb je een LG in de woonkamer staan, reken er dan maar op dat je op termijn met een ingebrand scherm zit.

Apple zal er niet vrolijk van worden dat juist zijn beoogde OLED-leverancier op deze manier in het nieuws komt. Het gaat immers in een miljoeneninvestering en dan verwacht Tim Cook ook de bijbehorende kwaliteit. Overigens is Apple op dit moment nog klant bij Samsung, dus misschien moet het dat maar blijven.

6 reacties

  • @dgh74:
   Ik weet niet of je op de hoogte bent van inbranden van een oled scherm, mijn S7 is ook vervangen door een goed zichtbare ingebrand scherm.
   Dus de techniek kan op langere termijn wel degelijk problemen hebben met betrekking op inbranden..

   • @pawarana: ja dat snap ik. Daar gaat het mij niet om.

    Het gaat er om dat dit gepost word … en huidige tv’s worder gebruikt om inbranden bij TOEKOMSTIGE iphones aan te kaarten.

    Ze bestaan nog niet eens en de volgende komt pas over een jaar ( nieuwe technieken bij LG …. hoge kwaliteits eisen apple etc etc etc )

    Deze post slaat nergens op en is pas van toepassing wanneer er volgend jaar een iphone X2 inbrand !

 1. Wat een ongelooflijk zelf verzonnen artikel. Een tv vergelijken met een telefoon totaal ander product. En je als apple fanboy druk gaan maken of dat misschien ook in de toekomst met je telefoon gebeurt. Jullie zijn wel erg apple geil. Dit is bij een bepaalde serie van LG het geval maar andere oled scherm hebben hier ook last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *