Slecht nieuws voor fans van Mr. Robot!

Kijk dan die shots!
Het is afgelopen met de revolutionaire cinematografie en bijzondere verhaallijnen van Mr. Robot.

Toen Mr. Robot in 2015 uitkwam werd iedereen weggeblazen door het extreem desoriënterende verhaal en hoge mind fuck-gehalte. Nu, drie seizoenen later lijkt het een beetje op te zijn voor de showrunner Sam Esmail. Hij vertelt vandaag heel slecht nieuws aan de Hollywood Reporter.

De serie over Elliot en zijn hackervrienden stopt na het vierde seizoen, aldus Esmail. Het derde seizoen eindigde afgelopen december en de kijkcijfers waren voor omroep USA Network een beetje teleurstellend. Hoewel de serie ontzettend populair is bij degenen die de show een kans gaven, bleef immens succes uit. Dat is volgens de schrijver/creator daarentegen niet de reden voor het eindigen van de serie.

In het statement stelt hij: “Sinds dag één zijn we aan het bouwen naar de conclusie en op weg naar het volgende seizoen heb ik besloten dat die conclusie eraan is gekomen. Niemand in het team – inclusief de geweldige mensen bij USA en UCP – wilde ermee stoppen maar we hebben uiteindelijk te veel respect voor Elliot’s verhaal om het uit te rekken voorbij het onoverkoombare einde.”

Hij impliceert hiermee dat het dus creatieve overwegingen waren die het einde van de show forceerde, maar de waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Esmail stelt zelf ook dat Mr. Robot nooit een gigantische hit bij het grote publiek zou worden, maar de moderne serie heeft uiteindelijk veel meer dan een niche cultstatus bereikt.

Het laatste seizoen zal in 2019 uitkomen en krijgt volgens anonieme bronnen net zoals het tweede seizoen 12 afleveringen (tegenover de 10 afleveringen van seizoen 1 en 3). Hoewel er nog niet veel bekend is over de conclusie van een bijzonder en uitzonderlijk goed geschreven verhaal kunnen we ervan uitgaan dat het vierde seizoen weer over de Dark Army en fsociety zal gaan. Nu resteert de vraag: kan Esmail nog één kneiterharde plottwist uit zijn mouw schudden om Elliot’s verhaal een waardige conclusie te geven?

Eén reactie

  1. Weer zo’n serie met zoveel potentie en erg sterk in het begin. Kijkcijfers zijn goed en opeens moet er meer geschreven worden en dan krijg je zo’n half-snap verhaal wat in cirkeltjes draait. Fucking soaps. Clifhangers die de volgende aflevering in de eerste minuut de nek om worden gedraaid.

    Wil je een goed verhaal heeft een begin en een einde. Dan pas kun je gaan schrijven. imho…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *