Slechte gewoontes? De Pavlok houdt je schokkend tegen

Slechte gewoontes? De Pavlok houdt je schokkend tegen
Voor sommige mensen is mondelinge commitment aan zichzelf niet genoeg, zij hebben iets anders nodig om van die slechte gewoontes af te komen.

Dat probleem had de bedenker van de Pavlok ook. Maneesh Sethi had altijd moeite met opstaan, hij at teveel snacks en bracht teveel tijd door op social media. Ondanks dat hij wist dat er een hoop dingen niet goed voor hem waren bleef hij de foute keuzes maken. In plaats van een dure personal trainer in te huren of veel geld uit te geven aan therapie bedacht hij de Pavlok.

Hiermee krijg je namelijk een schok als je de verkeerde keuze maakt. Voor veel mensen blijkt die prikkel genoeg om binnen korte tijd de juiste keuzes te maken. Maneesh Sethi is dan ook niet zomaar een uitvinder, hij is namelijk een bekend auteur en alumni aan de Stanford-universiteit. Hij heeft dan ook meerdere onderzoeken gedaan naar het gedrag en psyche van de mens.

Hieruit kwam volgens hem steeds hetzelfde resultaat naar voren. Mensen reageren nou eenmaal beter op pijnprikkels tijdens het maken van keuzes. Helemaal als die keuze tussen goed of slecht gaat. Na een succesvolle test met deelnemers die zich via Facebook hadden aangemeld is het nu tijd geworden om het product uit de prototype fase te halen. Hiervoor wil Sethi in korte tijd een crowdfunding campagne opstellen zodat de Pavlok vanaf begin 2015 beschikbaar komt.

De Pavlok blijft natuurlijk alleen maar een hulpmiddel bij de keuzes die je maakt. Want zo zijn er al een paar mensen in de testgroep die de Pavlok hebben gesaboteerd, een andere vervelende eigenschap van de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *