Slechts 2 miljoen iPad mini Retina’s leverbaar dit jaar

iPad mini Retina leverbaar
Tot ieders grote verrassing maakte Apple gisteren plotseling bekend dat de langverwachte iPad mini met Retinascherm eindelijk leverbaar was. De grote vraag is echter hoe het zit met de beschikbaarheid, want het lijkt dat Apple niet heel veel exemplaren heeft om uit te leveren.

Volgens Ming-Chi Kuo, analist bij KGI, heeft Apple voor het laatste kwartaal van 2013 slechts zo’n 2,26 miljoen exemplaren beschikbaar. Als je dat vergelijkt met de ruim 10 miljoen iPad Air’s die beschikbaar zijn, dan is duidelijk dat de iPad mini Retina relatief schaars is. Van de reguliere iPad mini worden naar verwachting dit kwartaal zo’n 8,6 miljoen exemplaren verkocht worden.

Begin volgend jaar zal de iPad mini met haarscherp scherm een stuk beter leverbaar zijn en komen er tweemaal zoveel exemplaren beschikbaar. Al moeten die wel in een langere periode verkocht worden. Drie complete maanden in plaats van 1,5 maand in Q4 2013.

Tot slot verwacht Ming-Chi Kuo dat de iPad 2 in het eerste kwartaal van 2014 van de markt gaat verdwijnen. Zoals hieronder te zien is dalen de verkopen al fors en een iPad Air of iPad mini is in veel gevallen een beter alternatief. (via: appleinsider.com)

iPad shipments Q4 2013 - Q1 2014

[lg_folder folder=”Apple/iPad_mini_Retina/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *