Slechts helft van de Android-toestellen draait op Jelly Bean

Android Jelly Bean
Hoewel iOS 7 inmiddels al bij ruim 64 procent van alle Apple-gebruikers geïnstalleerd is, draait nu pas de helft van alle Android-toestellen op het vorig jaar uitgebrachte Jelly Bean.

Jelly Bean is inmiddels bij 52,1% van alle Android-gebruikers op hun smartphone geïnstalleerd. Wat uitzonderlijk laag is als je bedenkt dat de eerste versie in juli 2012 het daglicht zag. Jelly Bean bestaat uit drie Android-versies (4.1, 4.2 en 4.3), Google doet dit om fragmentatie van het besturingssysteem tegen te gaan. De reden dat Jelly Bean ‘slechts’ bij de helft van de Android-toestellen geïnstalleerd is, komt doordat de fabrikanten van de toestellen waar het besturingssysteem op draait de updates gescheiden van elkaar verspreiden.

Android Gingerbread neemt ruim 26% van de Android-markt in. De oorzak dat zoveel gebruikers nog steeds met deze oude versie rondlopen is dat de meesten toestellen met Gingerbread niet geschikt zijn om een update naar een nieuwere versie te doen. Hoe snel de nieuwste Android-versie, Kitkat 4.4, geïntegreerd gaat worden bij Android-toestellen is nog even afwachten.

Percentage Android-versies

3 reacties

  1. Het is een nobel streven van Google, om Android 4.4 geschikt te maken voor ‘mindere’ smartphones, maar ik denk dat dit voor het upgrade gedrag van fabrikanten geen enkel verschil maakt. Aan het updaten van oude telefoons valt namelijk niets te verdienen.

    Google zou er beter aan doen hun eigen apps geschikt te maken voor verplaatsing naar het externe geheugen. De meeste (veelgebruikte) apps (Gmail, Chrome, Hangouts, YouTube, Gmaps, etc.) staan, als deze eenmaal zijn geïnstalleerd,vast in het ram-geheugen en zijn daarna niet verplaatsbaar en soms zelfs niet eens meer verwijderbaar. Heb je dus toevallig een budget smartphone met 512Mb of minder aan ram-geheugen, dan is het installeren van slechts twee of drie andere populaire apps (bijv. WhatsApp, Buienradar) al genoeg om permanent te worden lastiggevallen met meldingen over gebrek aan geheugenruimte. Een heel vervelende ontwikkeling, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *