Slim bord zet rokers voor lul [video]

Anti-roken-billboard
Het billboard tilt de term ‘social shaming’ naar een nieuw level.

De daling van het aantal rokers op de wereld daalt de laatste jaren gestaag. Buiten China dan, waar zo’n 68 procent van de mannen rookt, zijn er (zeker ook in ons land) steeds minder mensen die hun geld besteden aan een van de meest ongezonde gewoontes op aarde.

Ook in Zweden bevindt de anti-rook-trend zich op een hoogtepunt. Dit heeft enkele campagnevoerders er echter niet van weerhouden om nieuwe en creatieve manieren te verzinnen om het stoppen met roken te bevorderen. De Zweedse apotheekketen Hjartat besloot om rokers publiekelijk voor schut te zetten op een wel heel innovatieve wijze.

Het campagneteam van Hjartat ontwikkelde een speciaal billboard met daarop een close-up van iemand. De persoon beweegt nauwelijks, totdat er een roker voorbij loopt. Op dat moment begint de persoon op het billboard namelijk ontzettend te hoesten, gericht op de rook die ‘in zijn gezicht’ is beland.

Hoe het billboard weet dat er een roker passeert? Heel simpel: het bord is uitgerust met een rookdetector. Als dit apparaat in aanraking komt met rook, begint de animatie van een kuchende man te lopen. We zijn benieuwd of we ooit een soortgelijke campagne in Nederland mogen verwelkomen.

[gv data=”_Uj-MMAys4M”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Wat is dit nou weer voor een onzin?
    Iemand voor lul zetten vanwege diens geaardheid of zijn/haar t-shirt is onacceptabel. Maar iemand voor lul zetten omdat hij/zij rookt is geweldig!
    Dat je er last van hebt als iemand op straat rookt, dat snap ik. Maar dat kan je ook op een fatsoenlijke manier laten merken.
    Ik heb last van huilende en schreeuwende kinderen op straat, maar dat geeft mij nog niet het recht om die kinderen of die ouders volledig belachelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *