Slim paneel laat weten wanneer je auto een deuk krijgt

Auteur: , 1 Reactie
Gedeukte-auto

Er achter komen dat er een deuk in je auto zit is geen pretje, zeker als je niet weet hoe en wanneer het is gebeurd. Dit slimme paneel geeft je een melding zodra er een deuk in je bolide zit.

Het Duitse Hella ontwikkelt een slim paneel dat vol zit met elektronische sensoren die reageren als er druk op uitgeoefend wordt. Zodra er dus een kras of deuk wordt achtergelaten op je auto, merken de sensoren dit meteen op. Als je wagen ingebouwde camera’s en GPS heeft, is het zelfs mogelijk om deze sensoren daarmee te verbinden.

Videobewijs
Op deze manier kun je meteen videobewijs verzamelen als er schade wordt aangericht, en weet je ook direct op welke plek dit gebeurde. Bovendien zorgt het er misschien voor dat men wat voorzichtiger is in het verkeer, omdat het steeds gemakkelijker wordt om gepakt te worden.

Heel handig dus om je een veiliger gevoel te geven over je eigen auto, al kan deze techniek ook tegen je worden gebruikt. Stel je bijvoorbeeld voor als je een auto leent en het bedrijf al geld wil zien voordat je de auto weer ingeleverd hebt, of als verzekeringen direct merken dat je wel erg vaak schade veroorzaakt.

Vroege versie
Het gaat hier nog om een vroege versie van de techniek, al is Hella wel in gesprek met BMW en andere fabrikanten. Het bedrijf verwacht echter pas dat in 2018 de eerste auto’s met de panelen rondrijden.1 reactie

Ik zie het nut nog niet helemaal. Parkeerdeukje van een openslaande deur naast je? En dan?
Krijg jij een app-melding op de telefoon terwijl je aan het winkelen bent? En later een video van de deur? Nou mooi. En hoe ga je vervolgens de dader vinden? “HET WAS EEN ROOIE FOCUS!?” Kenteken staat meestal voor en achterop de auto, niet naast.

En dan nog: welke lease-slaaf boeit t als er een parkeerdeukje ontstaat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).