Slimme juwelen winnen prijs van een miljoen

Auteur: , Geen reacties
Slimme juwelen winnen prijs van een miljoen

De producten werden in dank afgenomen.

Het geweld in de wereld tegen vrouwen neemt volgens de wereldgezondheidsorganisatie toe. Dat nieuws bereikte ook Anu Jain. Samen met ondernemer Naveen Jain werd de XPrize Foundation in leven geroepen. We schrijven 2016. Voor een prijs van een miljoen dollar moest een deelnemend team een oplossing bedenken voor vrouwen die te maken hebben met geweld of een andere vorm van bedreiging en direct hulp nodig hebben. Men heeft immers niet altijd de tijd om het noodnummer te bellen.
2
Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het product en winnaar bekend. Het gaat om de Indiase startup Leaf Wearables uit New Delhi. Aan de wedstrijd deden 85 teams uit 18 verschillenden landen mee. Men koos voor Leaf Wearables vanwege de simpele, maar doordachte oplossing. Het bedrijf kwam met juwelen op de markt die een kleine chip in zich hebben. De chip beschikt over een noodknop en kunnen zo 112/911 waarschuwen. Een locatie wordt ook direct verzonden. De wearable gaat een week mee op een batterijlading en werkt ook in gebieden waar een normale telefoonverbinding amper zou werken.

In Mumbai is het product al te koop. Voor 35 dollar kun je een Safer Pro kopen. Volgens het bedrijf gebruiken op dit moment zo’n 20.000 mensen het product. Met het prijzengeld hoopt de firma verder uit te kunnen breiden en het product ook internationaal te kunnen aanbieden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).