Slimme speaker van Apple is geen afluisterapparaatje

Auteur: , Geen reacties
Apple

Wees maar niet bang.

Een huis vol tech is gaaf, maar ook kwetsbaar. Producten kunnen nu eenmaal gehackt worden. Zeker als ze in verbinding staan met het wereldwijde app. Wie bang is dat de Apple HomePod kan fungeren als afluisterapparaatje hoeft niet langer bang te zijn.

In iOS 11.2.5 is een icoontje opgedoken. Het icoontje geeft aan dat de HomePod een mute functie krijgt. Zo kun je handmatig de microfoon van de slimme speaker uitschakelen, mocht je hier behoefte aan hebben. Apple heeft de mogelijkheid nooit officieel aangekondigd, al kon je er donder op zeggen dat er een dergelijke functie zou gaan komen. De microfoons van de slimme speakers van Amazon, Google en Sonos kunnen immers ook uitgeschakeld worden.

Apple kondigde het apparaat vorig jaar aan tijdens het WWDC. Oorspronkelijk zou de speaker in het najaar van 2017 op de markt komen, maar de HomePod heeft een vertraging opgelopen. De verwachting is dat het product in het eerste halfjaar van 2018 zal worden gelanceerd. (via 9to5Mac)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).