Slimme thermostaten enorm populair

Nest compatibility
Momenteel winnen de slimme thermostaten behoorlijk wat terrein in de Nederlandse huishoudens. Mensen willen er alleen niet voor betalen.

Marktonderzoeksbureau Multiscope komt weer eens met wat cijfers en uit zijn Smart Home Monitor blijkt dat er in maar liefst 600.000 huishoudens inmiddels een slimme thermostaat te vinden is. Althans, dat zou moeten blijken uit een steekproef onder 6000 Nederlanders.

Populairste is Toon, die hoort bij energieleverancier Eneco. De rest van de top 5 bestaat uit de Easy van Nefit met 14%, de E-thermostaat van Essent met 9%, de evohome van Honeywell met 8% en dan pas de Nest, die een marktaandeel heeft van maar 4%. Van deze thermostaten kreeg men bijna de helft cadeau bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Slechts 13% van de Nederlanders zou de aanschaf overwegen.

Voordelen die door de eigenaren genoemd worden zijn gemak, inzicht in verbruik en de besparing die het oplevert.

De slimme thermostaat is overigens niet de enige manier waarop energie te besparen valt. Met slimme-meter-applicaties en door middel van energie vergelijken en overstappen naar een ander energiecontract, valt ook nog veel winst te behalen. De combinatie van apparaten en een goedkoper contract kan voor velen een flinke besparing op de rekening opleveren.

En let op bij het aanschaffen van een slimme thermostaat; deze kun je vaak beter los aanschaffen dan cadeau krijgen bij een energiecontract. Vaak zijn dit dure contracten, waardoor je in verhouding meer betaalt dan nodig.

Als je geïnteresseerd bent in de uitkomsten dan kun je het onderzoek hier kopen voor 950 Eur.

3 reacties

  1. Rare laatste zin. Je koopt sowieso het onderzoek niet, je koopt de resultaten. Verder 950 wat? Koeien? Appels? Euro zal het wel moeten zijn.

  2. Toch bijzonder dat ze producten die geld kosten gratis weg geven.
    Hoe zeiden ze dat ook al weer? als je niet betaald voor het product ben je zelf het product?
    Het is het zelfde als met smartphone besturingssystemen, je datagegevens zijn geld waard.

  3. Slechte oplossing om verbruik terug te dringen. Het is als de sjoemelsoftware van VW om een vieze motor schoon te laten lijken. Ik heb zelf 50.000 Euro geinvesteerd in een aardwarmte systeem om een serieuze bijdrage te leveren aan efficient energieverbruik. Komt bij dat deze systemen gericht zijn op de installatie van smartgrids, de ultieme nachtmerrie van iedere gebruiker die twee hersencellen heeft. Nu kunnen ze je gedrag in beeld brengen en straks bepalen wanneer je douchen mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *