Eerste smart-pistool voor de Amerikaanse consument

Smart-wapens nu ook voor de Amerikaanse consument
In een land waar ongeveer de helft van alle inwoners met een wapen rondloopt, was dit slechts een kwestie van tijd.

Vanaf nu kunnen Amerikaanse burgers in Californië de Smart System iP1 kopen. Een wapen dat al langer bestond, maar nu voor het eerst in Amerika te koop is. Het slimme pistool werkt alleen in combinatie met een unieke smartwatch. Heeft de drager van het vuurwapen dit horloge niet om? Dan staat het pistool op uitgeschakeld en kan er niet mee geschoten worden.

De reacties op deze ontwikkeling zijn gemengd. Voor een groot deel van de Amerikanen hoort het dragen van een vuurwapen bij de cultuur en daar moet je vanaf blijven. Anderen Amerikanen zijn minder enthousiast van wapens, maar geven wel toe dat het smart-pistool de kans op ongelukken minder groot maakt.

Gezien het pistool alleen met je smartwatch om je pols werkt, rijst ook een andere vraag. “Wat als een inbreker om drie uur ’s nachts in je slaapkamer staat en jij hebt je smartwatch op het nachtkastje liggen?”

Voor 1399 dollar wisselt het Smart System iP9-pistool van eigenaar. De smartwatch komt hier nog eens los bij voor 399 dollar.

4 reacties

    • @MLTB:
      Ben er ook geen voorstander van, maar de tijd van het Wilde Westen is nog niet zo heel erg lang geleden daar.

      Ben vorig jaar in Arizona geweest en heb een tijdje met een geëmigreerde Nederlander staat praten daar.
      Die moest er soms nog steeds aan wennen, maar hij had er inmiddels wel begrip voor.
      We zaten toen in een buitenwijk van Phoenix met 25.000 inwoners en het aantal woninginbraken en overvallen was te verwaarlozen daar.
      Je haalt het ook niet zo snel in je hoofd als de kans groot is, dat de bewoner een Smith & Wesson in huis heeft.

      Als je daar een inbreker betrapt en die voor zijn knar schiet, dan is er niemand die zich daar druk om maakt trouwens. Waarschijnlijk krijg je de schoonmaakkosten van de bloedspetters nog van de verzekering vergoed ook.

      Ben nu een aantal keren daar geweest en heb nog nooit iemand (buiten een agent uiteraard) met een wapen zien lopen daar. De mythe dat iedereen daar met een wapen rond loopt klopt dus niet. Dat veel mensen er een in huis hebben is wat anders.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Guns_per_capita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *