SmartHalo: de gadget die van je fiets een slimme fiets maakt

Auteur: , 1 Reactie
SmartHalo: de gadget die van je fiets een slimme fiets maakt

Trap je oude oma- of kroegfiets het digitale tijdperk in met een klein apparaat op je stuur.

De ronde en prettig ogende SmartHalo is een uitvinding van het Canadese CycleLabs. Ze hebben een ronde gadget gemaakt die onder meer over GPS-navigatie en een alarm beschikt: onderweg geeft ‘ie met LED’jes aan welke weg je in met slaan, en als je hem ‘locked’ gaat er een geluidssignaal af als iemand de tweewieler probeert te ontvreemden.

Dit kun je overigens niet via de SmartHalo zelf instellen, maar via een bijbehorende app op je smartphone, die middels bluetooth een verbinding maakt met de fietsgadget. Daarnaast beschikt de SmartHalo over een lamp die in het donker automatisch aanspringt en is de gadget een goudmijn voor dataverzamelaars. Je snelheid, afgelegde afstand, hoogteverschil en verbrande calorie├źn worden allemaal bijgehouden. Iets dat later via de app kan worden uitgelezen.

SmartHalo: de gadget die van je fiets een slimme fiets maakt

De SmartHalo kan ook verschillende notificaties doorgeven, zoals inkomende oproepen en berichten. Die worden weergegeven met verschillende lichtsignalen. Het bedrijf achter de SmartHalo heeft de benodigde funding inmiddels binnen en hoopt in mei 2016 met de uitlevering te beginnen. Je kunt hem voor omgerekend 85 euro (ex verzening) bestellen.1 reactie

Gruwelijk ding. Vraag me echter wel af wat er gebeurt als je telefoon leeg is en je een rondje wilt fietsen. Fiets je dan met het alarm aan rond?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).