Smartphone-gebruik van de Nederlander in kaart gebracht

Auteur: , Geen reacties

WhatsApp is gigantisch populair en bijna gemeengoed te noemen.

Uit een nieuw rapport van Dutch Apps Market blijkt dat ruim 12 miljoen Nederlanders WhatsApp hebben geïnstalleerd op hun smartphone. Bijna 10 miljoen Nederlanders gebruiken de berichtenapp dagelijks.

Deze gigantische aantallen – zo’n 70% van de Nederlandse bevolking gebruikt WhatsApp – zijn nog verbazingwekkender als je het aantal mensen meerekent dat überhaupt geen smartphone heeft. Zo blijkt dat 90% van alle Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar een smartphone heeft. Op 90% van die smartphones staat dan weer WhatsApp geïnstalleerd.

Andere sociale media
Op de tweede plek staat Facebook, met zo’n 7.1 miljoen actieve gebruikers per dag. Verder zit er verrassend genoeg een sterke groei in het gebruik van het overgewaardeerde Snapchat. Met ruim 2 miljoen dagelijkse gebruikers is het de op drie na meest gebruikte app van Nederland. Vooral bij vrouwen stijgt het gebruik van Snapchat aanzienlijk.

Overigens is er hier en daar een verklaring te vinden voor de groei. Zo wordt gemeld dat de groei van WhatsApp deels te maken heeft met 50-plussers, die steeds meer van de berichten-app gebruik gaan maken. Ook is de groei van het gebruik van Snapchat grotendeels te danken aan vrouwen, die verantwoordelijk zijn voor ruim 60% van de groei van de foto-app. Verder lijken geslacht, leeftijd en opleidingsniveau weinig uit te maken voor de gigantische opmars van WhatsApp.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).