Smartphone met diamantglas: nieuwe trend of gimmick?

Auteur: , 3 Reacties
Smartphone met diamantglas volgend jaar?

Diamonds are a smartphone user's best friend.

Door de fragiele bouw van de huidige smartphones loopt bijna iedereen rond met een hoesje om zijn of haar telefoon, inclusief screenprotector natuurlijk. Mocht je er echter schoon genoeg van hebben dat alle toestellen zo fragiel zijn, dan is de smartphone met diamantglas wellicht iets voor jou.

CNet bericht namelijk dat Akhan Semiconductor in samenwerking met een nog niet nader genoemde smartphonefabrikant in 2019 een toestel met diamantglas in de verkoop zet. Volgens Adam Khan, CEO van het bedrijf, zijn schermen van diamantglas niet alleen steviger, maar ook een stuk harder en schoner dan de alternatieven.

Helemaal af is het toestel nog zeker niet. Op dit moment is Akhan met de smartphonefabrikant het materiaal aan het testen. Zo wordt gekeken of het diamantglas wel de elektrische signalen goed doorgeeft, zodat het touchscreen naar behoren werkt. Bovendien moet de reflectie van het glas nog ingeperkt worden.

Heb je interesse in het experimentje van Akhan Semiconductor, dan adviseren wij je om alvast een redelijk kapitaal aan de kant te zetten. Het glas is namelijk een stuk duurder dan het glas wat nu gebruikt wordt voor bijvoorbeeld een Galaxy S9 of iPhone X.3 reacties

Eerst zien …
Hogere hardheid is niet altijd per definitie beter. We hebben het gezien bij tests met safierglas wat juist daardoor sneller scheurde/brak bij de randen.
De afgelopen 10 jaar zijn we alleen op krasvastheid wat vooruit gegaan. Toen in 2007 je smartphone viel had je met wat pech een hele slechte dag.
5 jaar daarna was dat nog steeds zo, en nu ruim 5 jaar later is dat ook nog steeds zo.
Minder snel krassen, maar zeker niet 100% krasvrij en als hij valt kan hij nog steeds volledig naar de klote zijn, daar is niks aan verandert. Alle Gorilla glas varianten en geheime varianten ten spijt.

Daarbij moet het ook betaalbaar blijven.
@turbobrick: De smartphones van nu worden ook steeds kwetsbaarder, denk aan voor- en achterzijde van glas/glas wat om de zijkanten kromt. Als je nu je telefoon laat vallen is de kans veel groter dat deze met glas de grond raakt dan bij een oudere alu unibody telefoon.
@towi1989: Klopt … De achterzijde is dan voor velen nog te overzien als deze scheurt maar de voorzijde is doorgaans een ramp en een dure grap.
De achterzijde en de zijkanten beschermt vrijwel iedereen tegenwoordig met een casing of skin maar het scherm blijft kwetsbaar.
Ook gezien dat een screen protector niet altijd helpt en ik vind het persoonlijk niks.

Bottomline, als je telefoon valt en je hebt pech dan ben je fucked. Of hij nou 100 euro kost of 1100 euro.
Alle mooie namen en claims (onverwoestbaar ! Hardste glas ooit ! etc etc) ten spijt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).