Smartphone met Firefox OS kost slechts 91 euro

Geeksphone Keon met Firefox OS
Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe telefoon en vind je het niet erg om een proefkonijn te zijn? Dan is de Geekphone Keon wellicht iets voor jou. Voor het luttele bedrag van €91 heb je dan een heuse smartphone die ook nog eens draait op het gloednieuwe Firefox OS.

Om een beetje tegenwicht te geven aan de dominantie van Android is Mozilla begonnen met het ontwikkelen van een eigen besturingssysteem voor smartphones en tablets. Uiteraard moet dit getest worden en daarom zijn de Geekphone Keon (€91/$119) en Peak (€149/$194) op de markt gebracht.

Op die manier kunnen ontwikkelaars alvast vertrouwd raken met het systeem en apps ervoor ontwikkelen. Interesse? De telefoons zijn online te koop en worden overal ter wereld geleverd.

Gaat het Mozilla lukken om de strijd aan te gaan met Apple, Google, Microsoft en BlackBerry? De tijd zal het leren, maar een beetje extra concurrentie natuurlijk nooit verkeerd.

Nog geen reacties

  1. Tomeloze ambitie. Ik vraag me serieus af hoe Firefox denkt te gaan concurreren met Android, iOS en Windows Phone (en in steeds mindere mate Blackberry) of accepteren ze op voorhand een rol in de marge?

  2. “Gaat het Mozilla lukken om de strijd aan te gaan met Apple, Google, Microsoft en BlackBerry? De tijd zal het leren, maar een beetje extra concurrentie natuurlijk nooit verkeerd..”

    Ik hoop dat het niet gaat lukken. Ik vind extra concurrentie juist wel verkeerd. Wat mij betreft is 3 genoeg. iOS, Android, WP. Da’s genoeg. BB mag voor mij ook wel opdoeken. Troep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *