Smartphone voor Bitcoin-handelaren met ingebouwde wallet

Finney cryptosmartphone
Uitschuifbare camera’s? Een uitschuifbare cryptowallet, daar heb je pas echt iets aan.

De hype rondom crypto lijkt al een tijdje op z’n retour, maar voor startup Sirin is dat geen obstakel. Zij komen voor de doorgewinterde cryptohandelaar met de Finney: een telefoon met een ingebouwde cryptowallet. De bestellingen voor de Finney gingen al in de zomer van start, maar nu pas zijn alle details beschikbaar.

Laten we beginnen met die wallet. Je kunt een tweede scherm uitschuiven die je de mogelijkheid geeft om toegang te krijgen tot je crypto’s. Dit is hardware die volledig los staat van de telefoon, dus je hoeft je niet druk te maken over spionage van Google of appmakers die het niet zo hebben op privacy.

Qua specs hebben we over de Finney weinig te klagen. Hij is voorzien van de Snapdragon 845, 6GB werkgeheugen, 128GB opslag en beschikt over een 6-inch touchscreen met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Verder krijg je een vingerafdrukscanner, een metalen frame en een 12MP-camera. Selfies schiet je in 8MP.

De Finney draait op Sirin OS, een sterk beveiligde uitvoering van Android. Lijkt dat je wel wat, dan kun je er voor 999 dollar een reserveren. In december wordt ‘ie dan thuisbezorgd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *