‘Smartphones en tablets zullen in de toekomst verdwijnen’

Auteur: , 7 Reacties
Samsung Smartphones & Tablets

De PC sterft langzaam uit, zo wordt door menigeen beweerd. Zakelijk gaat de PC nog wel even mee, maar de opmars van smartphones en tablets, maakt dat de PC uit steeds meer huishoudens verdwijnt. Toch wacht in de toekomst de smartphones en tablets eenzelfde lot als de PC.

Computers worden steeds meer geïntegreerd in ons dagelijkse leven en in de objecten om ons heen, waardoor smartphones en tablets overbodig raken. Deze interessante stelling dropt Mark Rolston, design chief creative officer bij Frog Design in een artikel voor Technology Review.

Chips and sensoren zullen hun weg vinden naar onze kleding, persoonlijke accessoires, apparaten, gebruiksvoorwerpen, etcetera. Deze kunnen dan informatie verzamelen die nu mogelijk nog niet heel bruikbaar lijkt of waarvoor we nog geen toepassingen kunnen bedenken, maar dat is een kwestie van tijd. Google Glass en smartwatches zijn voorbeelden van de koers die is ingezet.

Rolston ziet voor de korte termijn vooral veel potentie in smartwatches. Deze kunnen reeds voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld het bewaken van vitale lichaamsfuncties of mobiel betalen.

De grootste uitdaging voor bedrijven die computers ontwikkelen die we zullen dragen, is om ervoor te zorgen dat de techniek en interface niet langer rekenen op een hoog-resolutie beeldscherm en toetsenbord, maar eerder op stemherkenning en gebaren.

Waar we uiteindelijk naartoe gaan is een wereld waarbij computers nog veel meer geïntegreerd zijn in ons leven, zonder dat we er op geïsoleerde momenten heel expliciet mee bezig zijn, maar feitelijk de hele dag door bij alles wat we doen.

Ik kan niet wachten totdat ik mijn mailtjes kan lezen op het display van een contactlens.7 reacties

Ze zeiden ook dat internet weer zou verdwijnen, of in ieder geval geen succes zou zijn. Ik zie echt niet een kledingstuk hetzelfde gemak geven als een smartphone. Maak maar es een mooie foto met je pet, horloge, schoen o.i.d., zal echt niet even gemakkelijk zijn als een smartphone.
@coosbmw: Met Google Glass kun je wel weer erg gemakkelijk foto’s maken. De camera staat immers altijd al in de juiste richting.
@dennis: *gaat op grond liggen om foto van laag standpunt te maken*
@Yeelen: LOL ;)
@Yeelen: daarom komt Google straks met een schoen. de Shoogle. Heeft onder andere een camera in de neus, zodat je via je Glass kunt zien waar je loopt.
Ik draag geen bril, dus die google glasses komt er bij mijn niet in. Ik vind het tegenwoordig er over gaan hoe men bezig met al die technologie. Stel je voor dat je een brief moet typen op je
smartwatch als de pc, smartphone en tablet niet meer bestaan…
@mister: Waarom zou je in godsnaam nog gaan typen. Je citeert het en het word automatisch omgezet naar een digitaal bestand door je tablet, smartphone of Shoogle.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).