Smartphones van Samsung worden veiliger

Auteur: , 1 Reactie
Samsung galaxy note 5

Samsung belooft maandelijks met belangrijke beveiligingsupdates te komen.

Dit nieuws komt na het gedoe over Stagefright, een onderdeel van de software op de telefoons dat kwetsbaar bleek voor aanvallen van buitenaf: het versturen van een enkel MMSje was voldoende om toegang te krijgen tot de apparaten (de gebruiker hoefde het bericht niet eens zelf te openen).

Nu gaat Samsung net als Google elke maand beveiligingsupdates versturen aan zijn gebruikers. Dat is opvallend, omdat Samsung normaal gesproken rijkelijk laat is met deze updates. Dat wordt mede veroorzaakt door het feit dat de Android-software door Samsung flink wordt aangepast voor de verschillende telefoons, en wijzigingen in Android dus eerst op deze modellen moeten worden getest.

Op een nieuwe site maakt Samsung duidelijk wat de updates inhouden en welke telefoons ze zullen ontvangen. Dat zijn de volgende:

Galaxy S5
Galaxy S6
Galaxy S6 edge
Galaxy S6 edge+
Galaxy Note 4
Galaxy Note Edge
Galaxy Note 5
Galaxy Tab S
Galaxy Tab S2

Het is dus duidelijk dat Samsung in eerste instantie aan zijn flagship-modellen denkt. Bovendien merkt Samsung op dat het ontvangen van de updates mede afhankelijk is van het land waarin je woont en de mobiele aanbieder die je hebt, dus zelfs als je in het bezit bent van een van deze modellen is het afwachten of je daadwerkelijk de updates krijgt.1 reactie

Ze worden niet veiliger, maar minder onveilig.
De ene zer0day na de andere lekt afgelopen jaren uit voor android.
In wel een hogere frequentie dan een per maand, wat dat betreft is android een groter beveiligings risico dan flash

Daarnaast wat is veiligheid?
Het OS en de services die er standaard op draaien zijn gemaakt door, geleverd door en gemaakt voor des werelds grootste online adverteerder. Een adverteerder die van alle online adverteerders ook aan de agressiefste vorm van dataverzameling doet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).