‘Smartphoneverslaafde studenten halen slechtere cijfers’

Smartphoneverslaafde studenten halen slechtere cijfers
Studenten die zijn vergroeid met hun smartphone presteren slechter dan studiegenoten die wel afstand kunnen nemen van hun telefoon. Verrassend?

Een onderzoek van de Kent State University onder 500 studenten toont aan dat de grootste smartphonegebruikers ook de slechtste cijfers halen en doorgaans het ongelukkigst zijn. Deze groep zou ook meer last hebben van angstgevoelens dan hun soortgenoten zónder telefoonverslaving. Er werd vooral gekeken naar het aantal belminuten en verstuurde sms’jes om te bepalen in hoeverre studenten ‘verslaafd’ zijn aan hun telefoon, apps als Facebook en Twitter zijn dus nog buiten beschouwing gelaten.

Nu er een relatie blijkt te zijn tussen falen en smartphonegebruik is het de vraag of het ene door het andere wordt veroorzaakt. Daar was geen eenduidig antwoord op te geven.

Nog geen reacties

  1. Die hele smartphone vergroeiing is slecht voor de vaardigheden, Vreselijk storend als je met mensen uit eten bent en er zitten er 2 of 3 continue naar dat ding te kijken of ze wel belangrijk zijn geweest -_-

  2. Je ziet tegenwoordig iedereen drukdoende bezig met zijn smarthphone dus niet alleen de jeugd.
    Vind het zwaar onbeleefd als ze middenin een gesprek druk bezig zijn met die telefoon.
    Technologische voortgang is geweldig, maar het heeft ook duidelijk zijn minpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *