Smokkelaars smokkelen 80 miljoen dollar aan iPhones

iPhone X
Een bizar verhaal.

Een groep smokkelaars zijn in China opgepakt. Ze vervoerden iPhones tussen de administratieve regio Hong Kong en het vasteland van China. In de nacht tot in de vroege uurtjes smokkelden de handelaars iPhones over de grens.

In zakken zaten ongeveer 10 iPhones en de drones waren door middel van touwen aan elkaar verbonden. Per nacht wisten ze zo’n 15.000 iPhones te vervoeren. Smokkel van goederen tussen Hong Kong en het vasteland van China is al jaren aan de orde, maar dit was het eerste geval waarbij men gebruik heeft gemaakt van drones.

Hong Kong en Shenzen in China zijn aangrenzende steden. Beide steden draaien om technologie en veel grote multinationals zijn gevestigd in beide steden. Veel producten die je koopt bij een webshop als Aliexpress worden verscheept vanuit Shenzen of Hong Kong.

In Hong Kong zijn iPhones goedkoper dan in China. Smokkelaars kopen iPhones in en proberen de smartphones vervolgens over de grens te krijgen. Door de iPhones in het vaste land te verkopen kunnen ze dikke winsten maken. Zeker als de zaken zo lopen zoals deze drone-smokkelaars deden. Helaas voor hen zijn ze nu tegen de lamp gelopen. (via Reuters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *