Snakable: de onverwoestbare USB oplaadkabel

Snakable: de onverwoestbare USB oplaad kabel
Iedereen met een smartphone heeft wel eens nieuwe micro USB-kabel of Apple Lightning-kabel gehaald.

Deze kabels gaan namelijk vaak kapot aan één zijde van het snoer. In mijn geval is dat altijd de kant waar de kabel in de telefoon gaat. Doordat de kabel vaak intern draait gaat het plastic kapot, waardoor de draden bloot komen te liggen. Met een onvermijdelijke draadbreuk tot gevolg.

Nu is Wes Goulbourne een Kickstarter-campagne begonnen met zijn oplossing, de Snakable. Hij maakt het snoer met hulp van een 3D printer, waar de Snakable als een Lighting Connector of Micro-USB kabel uit komt rollen. Wes’ idee is een soort trekontlasting die de spanning bij het buigen van de kabel wegneemt. Hierdoor gaat de kabel een stuk langer mee.

Snakable

Tijdens het schrijven van dit artikel is hij door de grens van 28.000 dollar heen gegaan. Dat was het bedrag dat hij nodig had om zijn concept werkelijkheid te laten worden. De Snakable wordt nu dan ook daadwerkelijk in productie genomen.

Met het ingezamelde geld wil hij een industriële printer aanschaffen. Hiermee kan hij de kabels op grotere schaal produceren. Je kan de kabels, met een lengte van één meter, nog steeds via Kickstarter pre-orderen voor maar 20 dollar. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.

4 reacties

  1. Waarom zou je 20 dollar voor een USB kabel betalen als een standaard kabeltje niet meer dan 1 à 2 euro hoeft te kosten? Daarbij is mijn persoonlijke ervaring dat de zwakste schakel niet de kabel is, maar het stekkertje.

  2. Hier heb ik eigenlijk nooit last van gehad. Ik heb de hele lade vol met HC laders liggen. niets mis mee. Valt me wel op dat de laders van samsung bijzonder dunne draadjes hebben. En nu heb ik mijn eerste Lumia lader en die heeft ook een dunnere draad dan HTC.

  3. Idd. Wordt een beetje moe van al dat kickstarter gedoe, allemaal van die dingen die we eigenlijk net niet nodig hebben.. Wel mooi dat mensen die echt wereld-ideeën hebben hiermee een kans krijgen op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *