Snap: Dit is de drone die je wilt hebben

Auteur: , Geen reacties
We've got him

OK, stop maar met zoeken, we hebben 'm, de Snap drone. Alles wat je wilt in een modulaire drone. Klinkt interessant, right?

Vantage Robotics heet het bedrijf dat nu weer claimt de beste drone ever te hebben ontwikkeld. En, aan het filmpje te zien, daar kunnen ze best wel eens gelijk in hebben. Een van de nieuwste gave dingen van drones is de functie om de drone zelf te laten vliegen en dan gave sprongen en dat soort dingen te gaan doen. Probleem kan dan zijn dat je nog eens tegen je eigen drone botst. Maar die dingen hebben natuurlijk vier rotors die keihard draait. Moet je niet aanraken, doet au. De Snap heeft een veilige behuizing rondom de rotors zitten, hoe kan het nou dat niemand daar eerder aan heeft gedacht (OK, de Parrot drones hebben ook wat om de draaiende dingetjes heen zitten).

Wat is er nog meer handig? De Snap kun je makkelijk uit elkaar halen en opvouwen, zodat hij in een rugzak past. En die modulaire opbouw heeft nog een voordeel, Vantage Robotics zegt dat ze nog met nieuwe modules gaan komen voor sneller vliegen en voor het ontwijken van obstakels. Dus als je bent begonnen met kopen, kun je gewoon nog meer kopen.

Filmen doet de Snap in 4K en de camera hangt standaard in een gimbal. De sensor is van Sony en hij filmt UltraHD in 30 fps en en 1080p op 120 fps. Hij ziet er misschien wat ‘flimsy’ uit, maar dat zorgt er ook voor dat hij slechts 500 gram weegt. Hij vliegt ruim 50 kilometer per uur, maar hij houdt het 20 minuten vol met een batterij. Bedienen gaat met je iPhone of Androidtelefoon, of als je een tablet bij je hebt kan dat natuurlijk ook.

Dan is het nu uit met de lol, want de prijs is een stuk minder leuk. In de pre-order is hij $895, maar na 22 september kost hij $1295. Jammer, kijk dan maar naar de goedkope DJI Phantom. Gelukkig hebben we het filmpje nog.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).