Snapchat dumpt eigen content

Poef, en de content is weg
Snapchat verdient behoorlijk wat met gesponsorde content, maar het is niet genoeg om hun eigen kanaal, Snap Channel, ermee in de lucht te houden. Na een korte vijf maanden gooit het bedrijf de eigen content alweer overboord.

2 cent per view vangen op 20 miljoen views telt op tot een behoorlijke berg geld. Maar als je miljonairskindjes Sasha Spielberg en Emily Goldberg inhuurt om hun eigen shows te scripten en er de hoofdrollen in te spelen, dan geef je dat geld ook snel weer weg.

Tel erbij op dat ze het voormalige comedybaasje van Fox erbij hadden gekocht om de leiding te nemen en je weet dat je wel erg veel reclame moet maken om dat terug te verdienen. We weten niet of jullie wel eens wat anders op Snapchat doen dan naar foto’s en filmpjes van je vrienden of van fotomodellen te kijken, maar erg veel reclame zien we er niet bij. En die hele Discover-balk, daar zijn we waarschijnlijk ook alweer te oud voor. Of het is gewoon stom, kan ook. In ieder geval blijken we dus niet de enigen die niet kijken.

Snapchat gooit de eigen content dan wel uit het raam, de content van andere partijen in de Discoverbalk blijven wel gewoon staan. Dus je kunt gewoon naar VICE, Comedy Central en dergelijke blijven kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *