Snapchat komt met een update ivm hack

Snapchat hack
Enkele dagen geleden ontstond grote opschudding toen bleek dat de gegevens van 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers op straat lagen. De beveiliging van de app zou zo lek als een mandje zijn. Snapchat belooft nu met een update te komen.

Het vervelende aan deze zaak is dat Snapchat maanden geleden al gewaarschuwd was door Gibson Security over hun gebrekkige beveiliging, maar Snapchat wilde toen niet reageren. Daarom besloot Gibson Security hun bevindingen op kerstavond openbaar te maken, daar kwam toen wel een reactie op van Snapchat. Volgens Snapchat was het allemaal onzin en was de app heel veilig.

Die woorden moest Snapchat snel weer inslikken toen op nieuwjaarsdag bleek dat de gegevens van 4,6 miljoen gebruikers op staat lagen. Inmiddels heeft Snapchat aangekondigd dat er op korte termijn een update van de app gelanceerd zal worden die deze problemen moet verhelpen.

Voor een app die draait om vertrouwen en privacy is dit natuurlijk een gevoelige klap. Laten we voor de gebruikers van Snapchat hopen dat de boel nu wel veilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *