Snappcar verbreekt crowdfundingrecord in Nederland

Snappcar verbreekt crowfundingrecord in Nederland
De auto uitleenservice heeft al ruim 350.000 euro opgehaald en dat is aanzienlijk meer dan het oude record. Of ze de beoogde target halen is nog niet zeker.

In 2013 haalde Ampyx Power (bedrijf in windenergie), 315.000 euro op via de crowdfundingsite Oneplanetcrowd. Snappcar begon dit jaar in februari met hun crowdfunding en heeft de teller nu al op ruim 350.000 euro staan. Om de target van 500.000 euro te halen, moeten ze dus nog een kleine 1,5 ton binnenharken. Dit bedrag moet over 15 dagen bereikt zijn.

Investeren in Snappcar kan vanaf 25 euro. Voor dit bedrag krijg je een aantal kortingscoupons en komt Snappcar iets meer in de buurt van haar target. Wie serieus wil investeren doet dit vanaf 250 euro. Over de converteerbare lening wordt rente berekend en het bedrag kan overgezet worden naar aandelen in Snappcar.

Snappcar werd in 2011 opgericht door de Nederlandse ondernemers Victor van Tol en Pascal Ontijd. Zij bieden een online platform waar je jouw auto kunt verhuren aan particulieren. De auto is dan allrisk verzekerd en kan op aanvraag verhuurd worden. Inmiddels delen ongeveer 40.000 mensen in 800 Nederlandse plaatsen zo’n 7.000 beschikbare auto’s.

UPDATE: het eindbedrag staat op 558.625 euro, meer dan 5 ton! Ruim 477 investeerders hebben dat de afgelopen acht weken geïnvesteerd in SnappCar en zijn daarmee mede-eigenaar geworden van de grootste online community waar particulieren hun auto’s kunnen delen. Niet eerder werd zoveel geld opgehaald via een Nederlands crowdfunding platform. Meer op groen7.nl.

[gv data=”SxfT52IEJBs”][/gv]

17 reacties

  1. Het is inderdaad een vreemd concept, maar denk dat dit naar de (verre) toekomst toe wel potentieel heeft. Zonder auto leven is een grote beperking op je mobiliteit, maar de aanschaf en het onderhoud van een auto is een enorm grote hap uit je budget (voor de meeste mensen).
    Ben benieuwd hoe dit concept zal evolueren.

  2. Dit concept gaat toch nooit werken? Hoe kun je garanderen dat een gebruiker op tijd terug is? Hoe zit het met verkeersboetes? Daarnaast daalt de waarde van de auto en draait de eigenaar op voor het onderhoud. Je moet ook nog eens geluk hebben dat de bestuurder normaal rijdt en geen overval gaat plegen.

    • @bbee:
      Zijn ook meestal oudere auto’s met al veel kilometers erop.
      Maar voor het doel zijn het prima auto’s.
      En waarom zou je hem afraggen? Merendeel van de gebruikers gaat gewoon normaal met de auto’s om.

  3. Ideaal concept.
    Voor de vakantie heb ik een auto nodig voor 6 personen.
    En als ik ergens moet huren kost me dit minstens 60E / dag.
    En particulier kun je een grand voyager huren voor de helft en meestal ook nog met onbeperkte kilometers.
    Dat scheelt nogal.

  4. Ik gebruik dit al jaren – alleen heet het MyWheels.
    Soms huur ik er een auto mee, soms verhuur ik er de mijne mee.
    Exact hetzelfde. Zelfs de verzekeraar (centraal beheer) die het afdekt is gelijk.

  5. Nee, hoor – Bij elke schade kan je het zelf uitvechten bij de schadehersteller/verzekering/gebruiker.
    En als iemand hem plat rijdt krijg je de dagwaarde terug en een vinger in je reet.(Want met de dagwaarde ervan kan je moeilijk een precies dezelfde vinden waar evenveel zorg is aan besteed, en ga je dus vaak alleen maar achteruit)
    Voor die paar tientjes in de maand mag hij bij mij voor de deur blijven staan.

    Maaarrrr, als je auto geen drol waard is, en je niet zoveel om je auto geeft, lijkt het mij een prima oplossing 🙂

  6. Ik doe dit al lang, alleen heet het’ Het Sydney, de uitleenauto’s zijn op mogen en we jouw auto vandaag inzetten? Ik beloof dat ie einde van de dag terug is concept’

    OT kansloos, lekker je auto voor drie dagen voor een paar tientjes uitlenen om vervolgens er achter te komen dat de huurder er drie keer op en neer naar Zuid Frankrijk is gereden om z’n marktwaar op te halen.Komt die onderhoudsbeurt weer een 2 maanden vroeger.Ik moet er niet aan denken.

  7. Bij de meeste auto’s betaal je gewoon een bedrag per kilometer. En er staan echt niet alleen maar auto’s op. Je kunt bijvoorbeeld ook een Tesla huren voor 150 euro per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *