Snel: Nokia rolt Android Oreo uit voor ‘budgettoestellen’

Nokia Oreo update voor budgettoestellen
Kijken jullie mee Samsung, LG en consorten?

Het was een flinke belofte: elke nieuwe smartphone van HMD Global, het huidige moederbedrijf van Nokia, zou voorzien worden van Android Oreo. Hoe snel dit echter plaats zou vinden, werd niet bekendgemaakt. Nadat de Nokia 8 al een tijdje op de nieuwe versie draait, is het nu ook de beurt aan de budgetvriendelijke toestellen van Nokia.

De CPO van HMD Global Juho Sarvikas bevestigde de uitrol van de Android update vandaag via Twitter. Trots claimt hij dat zowel de Nokia 5 als de Nokia 6 voortaan nog ‘zoeter en soepeler’ zullen draaien met Oreo als besturingssysteem. Aangezien er al een bèta heeft plaatsgevonden, zal de uitrol niet al te veel tijd in beslag nemen.

In India zijn er al verschillende screenshots gemaakt van de nieuwe update. De overstap naar Android Oreo neemt ongeveer 1,8GB in beslag en brengt onder andere Picture-in-Picture mdous, app notification ‘dots’, veiligheidsverbeteringen en de beveiligingsupdate van januari.

Tot nu toe is de updatehistorie van Nokia op Android uitstekend te noemen. De nog goedkopere Nokia 3 krijgt zeer binnenkort ook een Oreo update, terwijl de Nokia 2 met zijn adviesprijs van 100 euro over een tijdje meteen de Android 8.1 update krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *