Snelste camera ter wereld legt 4,4 biljoen fps vast

Snelste camera ter wereld legt 4,4 biljoen fps vast
Dat is ongeveer 1000 keer sneller dan de snelste camera die nu door wetenschappers wordt gebruikt. De camera is zo snel dat het bewegende objecten kan vastleggen die zich met een zesde van de lichtsnelheid verplaatsen.

Deze camera is zelfs zo snel dat er sommige chemische reacties mee vast kunnen worden gelegd. Twee Japanse universiteiten hebben de camera ontwikkeld en hebben hun bevindingen in het tijdschrift Nature gepubliceerd. Ze hebben een techniek gebruikt die ze STAMP noemen wat staat voor Sequentially Timed All-optical Mapping Photography.

Met deze nieuwe techniek is het mogelijk om opeenvolgend foto’s te maken in één biljoenste van een seconde. De camera is nu drie jaar in ontwikkeling en het is de onderzoekers nu voor het eerst gelukt om warmtegeleiding vast te leggen. Dit doet de camera met een resolutie van 450 bij 450 pixels.

De onderzoekers aan de Universiteit van Tokyo en Keio Universiteit zullen nu doorgaan met de ontwikkeling van de camera om hem een stuk kleiner te maken. Hierdoor zou de camera beter ingezet kunnen worden in de medische en industriële wereld. Zo zou hij kunnen helpen om een beter begrip te krijgen van de laser-productie bij halfgeleiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *