Snowden: iPhones bevatten nog steeds spyware

Auteur: , 10 Reacties
Edward Snowden: iPhone bevat spyware

Volgens Edward Snowden kunnen we onze iPhone beter inleveren en teruggaan naar een simpele telefoon.

De klokkenluider meldt namelijk dat de iPhone nog altijd spyware bevat, waardoor overheden de gebruikers van het toestel in de gaten kunnen houden. Je kunt er niets tegen doen en je hebt er waarschijnlijk ook nooit iets van gemerkt, waardoor Snowden eigenlijk maar één oplossing ziet: afscheid nemen van je iPhone. Dat is geen verrassing, want hij maakt zelf geen gebruik van Apple’s populaire toestel, zo laat advocaat Anatoly Kucherena weten.

De nieuwe onthulling is opvallend, omdat Apple juist laat blijken actief te werken aan de beveiliging van de iPhone. Het bedrijf liet eerder nog weten dat iOS 8 het onmogelijk moet maken om informatie van gebruikers te ontfutselen. Als de informatie van Snowden juist is, dan blijkt dat dus niet te kloppen.10 reacties

Ze gaan hun gang maar, heb niks te verbergen. Kunnen toch onmogelijk elk telefoontje afluisteren…..
@bassen: Je kunt een test doen om te zien hoe serieus het is. Je kunt eens een telefoon doen naar iemand en bv zeggen ” Thank GOD AMERICA has PRESIDENT OBAMA, I think he is da BOMB “. En als er dan binnen de 24 uur geen Secret Service voor je deur staat, mag je wel stellen dat je safe zit.
@SimonMc: Goed, zet de timer maar op 24uur!
@bassen: Jawel, ze kunnen makkelijk elk telefoontje afluisteren, dat is juist wat dit verschijnsel zo beangstigend maakt. Bedrijven kopen gebruikersdata zodat ze hun producten precies zó duur kunnen maken dat de consument nét niet afhaakt. In andere woorden: ze meten hoe ver ze kunnen gaan met prijsverhogingen. Op de lange termijn gaan deze praktijken je dus gewoon hartstikke veel geld kosten.
@dikdraak: haha wat een onzin, het koop gedrag van de consument is genoeg om daar voldoende inzicht in te krijgen.
@bassen: Maar “ik heb toch niets fout gedaan” is natuurlijk een non argument.

Als je niets fout hebt gedaan zou het je recht moeten zijn om niet zomaar bespioneert te worden (op welke manier dan ook).
@bassen: Als jij niets te verbergen hebt, hebben ‘zij’ ook niets te zoeken op jouw telefoon…
Zal bij Android ook wel zo zijn.
@dotternetta: Dat is een feit.

Weet niet hoe ik deze zin uit het bericht moet intepreteren: “Dat is geen verrassing, want hij maakt zelf geen gebruik van Apple’s populaire toestel, zo laat advocaat Anatoly Kucherena weten.” Is dit bericht enkel bedoeld om Edward Snowden als een hater neer te zetten?
Ach lieve dromers elke smartphone en computer en ook de ouderwetse mobiel kan getapt worden, alles is te herleiden.
Wil je dit niet heel erg simpel telefoon weggooien internet verbinding verbreken.

Ze mogen mij best afluisteren, niet erg boeiend ik heb niets te verbergen.
Vind die privacy onzin wel wat doorslaan, de gewone doorsnee burger wordt echt niet gevolgd.
Zoveel capaciteit is er niet eens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).