Snowden: iPhones bevatten nog steeds spyware

Edward Snowden: iPhone bevat spywareVolgens Edward Snowden kunnen we onze iPhone beter inleveren en teruggaan naar een simpele telefoon.

De klokkenluider meldt namelijk dat de iPhone nog altijd spyware bevat, waardoor overheden de gebruikers van het toestel in de gaten kunnen houden. Je kunt er niets tegen doen en je hebt er waarschijnlijk ook nooit iets van gemerkt, waardoor Snowden eigenlijk maar één oplossing ziet: afscheid nemen van je iPhone. Dat is geen verrassing, want hij maakt zelf geen gebruik van Apple’s populaire toestel, zo laat advocaat Anatoly Kucherena weten.

De nieuwe onthulling is opvallend, omdat Apple juist laat blijken actief te werken aan de beveiliging van de iPhone. Het bedrijf liet eerder nog weten dat iOS 8 het onmogelijk moet maken om informatie van gebruikers te ontfutselen. Als de informatie van Snowden juist is, dan blijkt dat dus niet te kloppen.

Nog geen reacties

    • @dotternetta: Dat is een feit.

      Weet niet hoe ik deze zin uit het bericht moet intepreteren: “Dat is geen verrassing, want hij maakt zelf geen gebruik van Apple’s populaire toestel, zo laat advocaat Anatoly Kucherena weten.” Is dit bericht enkel bedoeld om Edward Snowden als een hater neer te zetten?

  1. Ach lieve dromers elke smartphone en computer en ook de ouderwetse mobiel kan getapt worden, alles is te herleiden.
    Wil je dit niet heel erg simpel telefoon weggooien internet verbinding verbreken.

    Ze mogen mij best afluisteren, niet erg boeiend ik heb niets te verbergen.
    Vind die privacy onzin wel wat doorslaan, de gewone doorsnee burger wordt echt niet gevolgd.
    Zoveel capaciteit is er niet eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *