Social Media in Nederland: de rek is er uit bij Facebook

Social Media in Nederland: de rek is er uit bij Facebook
Inmiddels gebruiken 8 op de 10 Nederlanders sociale media. We mogen daarmee gerust stellen dat platformen als Facebook en Twitter definitief ingeburgerd zijn. Alleen welke media groeien het hardst en bij wie treedt er vervlakking op?

Newcom Research & Consultancy uit Amsterdam heeft een rapport opgesteld over stand van zaken omtrent social media in Nederland. Er werden 13.740 personen ondervraagd, en aan de hand daarvan krijgen we inzicht in de groei en afvlakking van een aantal sites. Oh, en 51% op de sociaalmedia is vrouw.

Hieronder de social media-platformen met de meeste gebruikers. Een volgorde die waarschijnlijk voor niemand als een verrassing zal klinken.

Social Media in Nederland

Hieronder is nog niet te zien dat Google+ de snelste stijger is, maar het platform van de zoekmachine- en advertentiegigant is dat inmiddels wel. Hyves neemt, geheel volgens verwachting, alleen maar verder af. En in lijn met de wereldwijde trend treedt er bij Facebook verzadiging op. We kennen het kunstje van Zuckerberg inmiddels wel.

Social Media in Nederland
Social Media in Nederland
Social Media in Nederland

Bron: Newcomresearch

Nog geen reacties

  1. Ik had eigenlijk meer dagelijkse Youtube gebruikers verwacht.
    Het is de enige social media die ik echt iedere dag veel gebruik, hoewel ik Youtube niet echt kan vergelijken met de rest van de social media.

  2. ik vind eigenlijk Foursquare en het verzamelen van die badges nog het leukst, gek dat dit toch maar op een laag pitje staat bij de social media.

    youtube dacht ik ook dat meer gebruikt werd en Google + zit, dankzij het ongeloofelijke succes van Android ook enorm in de lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *