Sociale media in de ban van naakte man op dode haai

Sociale media in de ban van naakte man op dode haai
Welk verhaal gaat hier achter schuil?

Dieren als trofeeën gebruiken is niet ongebruikelijk in de wereld van sociale media. Vooral instanties die opkomen voor dieren en activisten walgen van mensen die met dode dieren op de foto om meer likes en/of volgers te krijgen. Afgelopen week was het weer zover.

Op het wereldwijde web verscheen een foto van een man, die naakt poseerde op een dode haai. Smaakvol is anders. Het was niet bekend wie de man was. Anneka Svenska, presentatrice van een programma met dieren, deelde de pica via Twitter. Ze vroeg zich af wie de man was en via Twitter hoopte ze antwoord te krijgen. De foto zorgde voor commotie en boze reacties stroomden binnen op het sociale platform.

Op Twitter werd vervolgens gespeculeerd wie de man kon zijn. Via een Amerikaanse radioprogramma kwam de uiteindelijke identiteit van de man naar boven. Het zou gaan om een gepensioneerde agent uit New York. De foto zou twee jaar geleden zijn genomen in Long Island. De interviewer vertelde ook dat de man inmiddels vreest voor zijn leven naar aanleiding van alle boze reacties. Conclusie: pas op wat je doet en pas zeker op met het internet. Voor je het weet word je aan de digitale schandpaal genageld of erger.

2 reacties

  1. “Als ik ooit een haai vang dan kruip ik er naakt bovenop en post ik een foto!”
    (in de veronderstelling dat het nooit zou lukken) 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *