Sociale mediaclausule moet voorkomen dat je ex gaat haten

Auteur: , 1 Reactie
Sociale mediaclausule moet voorkomen dat je ex gaat haten

Voorkomen dat je ex na een break-up de vuile was buiten hangt op Facebook of Twitter? Regel het voortaan bij de notaris!

Volgens de Telegraaf kunnen getrouwde en samenwonende stelletjes die uit elkaar gaan juridisch vastleggen dat zij niet op het internet – en dan met name de sociale media – elkaars vuile was buiten hangen. Huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en echtscheidingsconvenanten zijn vanaf vandaag via de notaris uit te breiden met een sociale mediaclausule. Een ietwat rigoureuze manier om te voorkomen dat die genânte foto’s alsnog naar buiten komen.

Zo’n sociale mediaclausule houdt in dat als je ex-partner over de schreef gaat, en het nodig acht om naaktselfies, intieme appjes of haatmail te openbaren via de sociale media, er een dwangsom betaalt moet worden aan de ander. Hoe het zit met het posten van geheimen op de app Secret weten we niet.1 reactie

Lekker nutteloos. Je telefoon wordt “gejat” en een week later staat alles op de interwebs. Ik wist van niets, hij was gejat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).