Socializen bij Minecraft Starbucks [video]

Auteur: , 3 Reacties
starbucks-minecraft-twitch

Social Media platform twitch slaat brug tussen online en off-line.

Sinds er social media bestaat discussieert men al over het verschijnsel dat digitale contacten het echt menselijke contact zouden verdringen. Inmiddels lijkt het social media netwerk Twitch een brug te slaan tussen twee werelden. Ook Minecraft biedt de mogelijkheid tot live interactie. Streamer en gamer Daniel “RTGame” Condren zag mogelijkheden.

Twitch is namelijk een streamingplatform waar je live kunt meekijken met degene die streamt. Ook wanneer deze bijvoorbeeld nog aan het ontwikkelen is. Zo kun jij tijdens het ontwerpen en maken van bijvoorbeeld een gamefeature overleggen met degene die zijn bouwproject streamt en zo leuke tips en ideeën uitwisselen.

Daarnaast is Twitch populair om bekende gamers live te volgen tijdens het gamen. Het viel Condren daarbij op dat de gamers die gevolgd werden nauwelijks tot interactie kwamen met hun fans. Hij vond dit zonde van het potentieel en startte via Twitch een bijzonder experiment. Samen met een aantal enthousiastelingen bouwde hij, live gestreamd op Twitch, een Starbucks-eiland in Minecraft.

Mincraft geeft de ruimte om zelf te bouwen en als je een project wil starten krijg je de bouwstenen in het thema. Normaal bouw je alleen en kun je dus aan de gang zoals jij wilt. In dit geval moest Condren overleggen met degenen die mee wilden bouwen. Het voelde voor hem als een bouwproject zonder bouwtekeningen. Uiteindelijk is het Starbucks-eiland af gekomen. Je kunt nu rustig socializen bij de Minecraft-vestiging van Starbucks. Mocht men over het interieur nog twijfelen, dan heeft deze gebruiker nog wel een leuk digitaal schilderij.

Inmiddels blijkt dat Twitch ook ingezet wordt voor allerlei educatieve spelletjes. Zo is er het spel “Keep Talking And Nobody Explodes”. Hierbij krijgt een gebruiker een fictieve bom in zijn handen. Degenen die meekijken op de stream moeten de gebruiker aanwijzingen geven om de bom tijdig te ontmaskeren (degene die dit moet doen ziet de bom daarbij niet). Als het lukt raakt er niemand gewond, als het niet lukt ben je blij dat je het spel alleen digitaal gespeeld hebt.

Helaas is ook dit netwerk alweer gevonden door viezeriken en mensen die met streams willen choqueren, dus wees voorzichtig als jouw kinderen op Twitch actief zijn.

Ben jij benieuwd hoe de nieuwste digitale Starbucks-vestiging tot stand gekomen is?

Bron: The Verge3 reacties

“educatieve spelletjes. Zo is er het spel “Keep Talking And Nobody Explodes””

Dit spel is niet educatief. 1 player ziet alleen een redelijk onrealistisch bom (Denk aan plaatjespuzzles…)
De andere spelers zien in de handleiding verschillende puzzles en oplossingen.
“Wat zie je? ” – “Plaatjes met rondjes?” – “Lijkt het op braille??” – “ja?” – Zit er iets bij met 4 stipjes?” …. – BOEM! (Duurde te lang)… zulke scenario’s dus waarbij je 5 tot 10 minuten de tijd hebt, en een fout maken kost je wat tijd.

Sociaal interactieve game. Alleen speelbaar met vrienden. Educatief???
@lolindir: …en zo leer je dus samenwerken, duidelijke aanwijzingen geven, onder tijdsdruk vraagstukken oplossen etc.
@robertkroes: “Leer je” . Excuses, het is entertainment en niet meer dan dat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).