Software van Microsoft vervangt Android door Windows 10

Android-Windows-10
Microsoft test een nieuw programma voor smartphones dat het Android besturingssysteem vervangt door een mobiele versie van Windows 10.

Xiaomi zou samenwerken met een test om de Mi4 Android smartphone om te zetten naar een telefoon die op Windows 10 draait. Het bedrijf benadrukt hierbij dat het niet om een samenwerking gaat, maar simpelweg een test om te zien of de software van Microsoft werkt. Verder willen de twee er niet veel meer over kwijt.

Kleine test
Techcrunch sprak vervolgens met bronnen die bevestigen dat het programma het Android besturingssysteem vervangt, in de hoop dat er hierdoor meer smartphonegebruikers de overstap maken naar de mobiele versie van Windows 10. Een select aantal Xiaomi Mi4 eigenaren krijgt gratis de mogelijkheid om de software te installeren, waarna ze hun bevindingen aan Microsoft door kunnen geven.

Volgens Microsoft moet er in de komende maanden meer duidelijkheid komen over dit programma, dat voorlopig alleen in China getest wordt. Als het ooit uitgerold wordt naar de rest van de wereld, wordt het makkelijker dan ooit om Windows op je smartphone te draaien. De vraag is natuurlijk of je bereid bent om Android daarvoor op te geven.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *